Postal vuohilla
Pelin tiedot
Pelin nimi: Goat Simulator Pelin julkaisija/kehittäjä: Coffee Stain Studios (2011)Alustat: Windows, OS X, XBox One, XBox 360, Linux, IOS, Android Pelin tyyppi: hiekkalaatikko, indie, parodia, moninpeli, beta
Ikäraja(t): - (Apple 9+, Google: Matala sisältövaroitus)
Arvostelijat: Rami Sihvo (35)
Videokuvaa
https://www.youtube.com/watch?v=ezBRmeFUFAM traileri
Mitä pelissä oikeasti tehdään?
Tuntemattoman vuohen päiväkirjasta: "Ok, aloitan pelin, pukkaan toisen vuohen nurin. Kävikö huonosti? No ei. Seuravaksi menee aita nurin. Huomaan että kieli venyy useita kymmeniä metrejä tarvittaessa, seuraavaksi löydän paikan jossa on tulta ja tulikiveä ja minusta tehdään vuohien ruhtinas... Sitten tuli pukattua bensa-asemaa..."
Peli on hyvin samanlainen kuin Tony Hawks -skeittipelit, mutta tuhoa- ja stuntteja tekeekin tällä kertaa vuohi.
Pelin eettinen sanoma?
Pelin tavoite on aiheuttaa mahdollisimman suurta tuhoa ja totta kai, tämähän on melkoisen pop-idea. Vaikka itse sarvipää onkin tuhon taustalla, pitäisin suurinpana meriittinä sitä että peli uskaltaa olla buginen. Tärkeintä ei siis ole se että kuinka realistinen- tai millään tasolla uskottava (sanoi vuohi kun hyppäsi nostokurjesta) peli on, vaan sen tavoitteena on tuottaa hupia pelaajalle sen hetken kun tämä viettää peliä pelaten.
Kiinnostusta herättävät piirteet?
Varmasti kaveriporukassa pelistä saa irti hyvin monet naurut, mika on oikein hyvä juttu, esimerkiksi kuka saa eniten tuhoa aikaiseksi minuutissa? Pelin moninpeli onkin pelailua jaetulla ruudulla, koska fysiikka ja nettipelit on hyvin vaikea toteuttaa järkevästi. Toisaalta monipeli on kovin tärkeä ominaisuus, koska vitsi maistuu paremmalta kaverin kanssa.
Jännitystä aiheuttavat elementit?
Bää!Ladattava lisäsisältö?
Mukavasti peliä on laajennettu päivitysten muodossa, mm. paljon pelätty moninpeli on lisätty.
Pelin ikäraja?
Pelin ikäraja on App storessa 9 ja Googlen matala sisältövaroitus on käytännössä sama. Enpä tiedä olisiko peli PEGI, ainakin vuohitemppelikohtaus voisi nostaa teemaltaan ikärajaa ja tietysti toisten ihmisten grillijuhliin tunkeminen ja viattomien grillaajien sytyttäminen tuleen voi nostaa ikärajaa korkeallekin. Periaatteessa huumorintajuttomana yrityksenä PEGI voisi rokottaa hyvin korkeitakin ikärajoja, riippuen siitä huomioiko sen että pelin väkivalta on melkoisen slapstick-maista.
‘Slapstick’-tulee terminä Chaplinin, Marxin veljesten ja Keatonin mustavalkoelokuvista ja vastaavalla kohellushuumorilla on hyvin muinaiset juuret, eikä siihen ole osattu suhtautua enää vuosikymmeniin vakavasti.
Tarkistin em lausunnon kirjoitettuani ikärajan ja Goat Simulator on todellakin PEGI 16 - kielenkäytön takia. Ilmeisesti pelissä kirotaan ruotsiksi (laimeaa)?
Keskustelunaiheita pelin tiimoilta
- Voinko minäkin pelata?
- Miten tätä pelataan?
- Mitkä elementit pelissä naurattavat eniten?
No comments:
Post a Comment