Saturday, 5 December 2015

Mobiilipelejä Warhammerin maailmasta

Teknoheresiaa!!!



THQ:n konkurssin jälkeen Games Workshopin älyllisen omaisuuden, eli Warhammer-strategiapelien älyllinen lisenssi ei ollut sidottu mihinkään tiettyyn valmistajaan joten useat mobiilipelivalmistajat alkoivat tuottaa Warhammer-pelejä, jotka eivät olleet samalla tasolla kuin aikaisemmat pelit - aikaisemmin tarkkana ollut GW kun oli valmistanut että suurin osa warhamster-tietokoneversioista oli laadukkaita. Tällä kertaa esittelen muutaman ihan mukiinmenevän pelin ja sitten pari huonompaa.




Codex Astartes ei tue tätä hyökkäystä!


Pelin nimi: Warhammer40k: Carnage Pelin julkaisija/kehittäjä: Roadhouse Games (2014)
Alustat: Android, iOS Pelin tyyppi: mobiilipeli, mättö
Ikäraja(t): PEGI 12 (Google Play), 9+ (App Store)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=_c3F3Pk_qjY   Gameplay-traileri


Ultramariinien kapteeni innostuu vähän liikaa ja saa örkkien johtajalta pataansa. Yksittäinen tähtiritari lähetetään tämän perään, joka pistää sitten örkkien koko armeijan nippuun juostessaan läpi tasojen aseservitorinsa kanssa. Itseasiassa kyseessä ei ole mikään huono peli, vaan mättämisessä viihtyy, ainoastaan ongelmana on ehkä se että uudelleenyritys maksaa kultaa jos pelihahmo kuolee pomotaisteluissa.









Clash of Heresy


Pelin nimi: Horus Heresy: Drop Assault Pelin julkaisija/kehittäjä: Complex Games Inc. (2014)
Alustat: Android, iOS Pelin tyyppi: mobiilipeli, clash of clans, ilmaispeli
Ikäraja(t): PEGI 7 (Google Play), 9+ (App Store)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=2fAcKk7oT8w   Pelitraileri


Warhammer 40k- strategiapelin esihistoria on kiinnostanut kirjailijoita ja faneja sen Raamatullisiin mittoihin menevän isänsurman ja galaktisen veljessodan takia. Aiheesta on kirjoitettu useita kirjoja, joista mielenkiintoisimmat sijoittuvat kapinan alkupaikkaan Istvan III-planeetalle. Sotaherra Horus lähettää Keisarilliselle uskolliset joukot planeetalle ja ampuu pommeja perään. Valitettavasti osa selviää ja primarkki Angron (koska on niin vihainen jatkuvasti) johtaa joukkonsa taisteluun lojalisteja vastaan, samalla sitoen sotaherran Istvaniin kun pitäisi olla menossa Maahan.

Drop Assault on tukikohdan rakentamista ja alueen laajentamista vastustajan tukikohtia tuhoamalla - kaava mikä on hyvin, hyvin tuttu monesta muusta mobiilipelistä. Samalla tietysti brutaalisti murhataan suurin osa “Warhammer 30k”-kirjallisuuden asettamista premisseistä, mutta itse pelin toteutuksessa viehättää jokin ja pelissä on hyvät sosiaaliset ominaisuudet.










Russittu reissu


Pelin nimi: Warhammer 40,000: Space Wolf Pelin julkaisija/kehittäjä: HeroCraft Ltd. (2014)
Alustat: iOS, PC, Android Pelin tyyppi: mobiilipeli, kevyt strategia, ilmaispeli
Ikäraja(t): PEGI 16 (Google Play), 12+ (App Store)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=QIZkFKhttyc  Gameplay trailer


Avaruussusien ristelijän (ruorimies on kai humalassa) pääsee yllättämään kaaoksen taistelulaiva ja alus syöksyy alas Eye of Terrorissa olevalle planeetalle. Harmaa metsästäjä Valgard päättää kerätä kimppamatkansa kasaan ja antaa kaaoksen palvojille pataan oikein kunnolla ettei retkestä tule hukkareissu!

Peli on vuoropohjaisen ryhmästrategian ja korttipelin yhdistelmä. Korteissa on ‘vaivapisteet’ jotka toimivat niin että jos vaivaluku on pienempi kuin vastustajalla, oma avaruushukka saa ylimääräisen vuoron. Tietysti kortteja voi tulla käteen vääränlaisia, mutta suurimmassa osassa korteista on kaksi toimintoa (joista toinen on aina liikkuminen). Turhia kortteja voi hajottaa osiksi ja rakennella sekä yhdistellä näistä parempia kun taas taistelussa voi pelata kaksi korttia vuorossa.

Pelissä on myös kirsikkana kakussa moninpeli toisia pelaajia vastaan. Toteutus on kevyehkö, mutta mielenkiintoinen, joten näen kyllä jotain tulevaisuutta tämän kaltaisessa pelissä. Peli on mikromaksuilla rahoitettu ilmaispeli, joten eiköhän tätä tule pelattua myöhemminkin...



 
 



Paskamyrsky


Pelin nimi: Warhammer 40,000: Storm of Vengeance Pelin julkaisija/kehittäjä: Eutechnyx (2014)
Alustat: Android, PC (Steam) Pelin tyyppi: mobiilipeli, kevyt strategia
Ikäraja(t): PEGI 7 (Google Play), 12+ (App Store)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=EYpBwld_a7A  Arvostelu (Cosmic Engine)


“Plants vs Marines”. Aikaisemmin sama firma oli julkaissut Samurai Cats vs. Ninja Dogs-pelin, joka käytti Plants vs. Zombies-pelin ideaa viidestä linjasta jota pitkin yritetään hyökätä vastustajan lähtöalueelle. Youtube-julkkis Totalbiscuit esitti muutamia hyviä huomioita pelistä, kritisoiden omien ideoiden vähyyttä ja pelin itseään toistavuutta. Käytännössä SoV on innotonta pelaamista, jossa strategiaa on vain hyvin vähän.

Täyttä heresiaa - polttakaa liekinheittimellä tavattaessa.


 

No comments:

Post a Comment