Wednesday 15 March 2017

Cayne

Raskauspelkoja


Brotherhood games perustuu kahden veljeksen ympärille. Kaksikon Christopher ja Nicolas Bischoffin tuottama Stasis oli linnunsilmäperspektiivistä kuvattu seikkailupeli ihmiskokeita täynnä olevassa avaruusaluksessa. Cayne jatkaa tarinaa kertomalla Hadleyn tarinan, aborttiklinikalla nukahtava nainen herää isosti raskaana leikkauspöydältä - kokeista vastuussa oleva yhtiö haluaa hänen vauvansa!




Pelin tiedot

Pelin nimi: Cayne Pelin julkaisija/kehittäjä: Brotherhood Games (2017)
Alustat: PC Pelin tyyppi: seikkailu, kauhu
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (37)
Kuvat&linkit:
Traileri


Ennakkovaikutelma


Cayne on lyhyt hiirivetoinen ja makaaberi seikkailupeli. Hadley herää leikkauspöydältä ja joutuu tappamaan operaattorin. Seikkailu etenee selvittämällä ongelmanratkaisutehtäviä, huoneesta kun ei pääse ulos jos potilas ei ole skannattu joten skannerin aktivoiduttuaan pelaajan pitää kävellä säteeseen. Ongelmanratkaisutehtävät ovat yleensä “hanki esine ja käytä sitä muualla” tai “yhdistele esineitä”-tasoa, mutta joukossa on myös Kings Quest-tasoisia eli melko käsittämättömiä tehtäviä. Tietysti kaikki eivät ole kvanttimekaanikkoja, mutta reaktorin räjäyttäminen ei ihan sattumanvaraisesti räpläämällä onnistu.
Peli on todellakin Brotherhood Gamesin aikaisemman pelin tapaan makaaberi, heti viereisestä huoneesta löytyy ruumiinpalasista tehty ‘alttari’ ja pelaajaa ei yhtään helpota lokitiedostot jotka kertovat tukikohdan työntekijöistä, jotka ovat melkoisia ihmisjätteitä. Eli kyllä, peli on ihan oikeasti sellainen jota lasten nähden ei kannata pelata. Peli onkin narratoitu ja ääninäytely kautta rantain ja animaatioita on useita. Tosin, yritä siinä sitten tehdä ongelmanratkaisutehtävää kun jalaton mies huutaa vieressä...





Kiinnostusta herättävät piirteet?


Cayne pyrkii selittämään miksi Stasis-pelistä tuttu Groomlake oli täynnä kammotuksia. Hadley saa selville melkoisen makaabereja ja kammottavia asioita selville koko paikasta, kyseessä kun on hullun tiedemiehen laboratorio toiseen potenssiin. Jos pelaaja pitää hiuksia nostattavasta tunnelmsta ja vanhanaikaisesta seikkailupelaamisesta, on peli kokeilemisen arvoinen, joskin aihe rajaa heti varmasti osan pelaajista ulos:

Cayne on hyvin synkkä ja hyvin julma tarina siitä kun henkilönpalvonta ylittää kaiken moraalin. Vaikka Hadley on todellinen selviytyjä ja pärjää näppäryytensä ansiosta ongelmista - onnistuen väistämään yllättävän montakin räjähdystä - voi pelin aihe triggeröidä jotain pelaajia. Peli pyrkii käsittelemään aihetta nimeltä 'perhe', mutta kompastuu vähän siihen että kaikki Caynen firman johtohenkilö ovat lokitiedostojen mukaan melkoisia ihmishirviöitä ja Hadleyllä ei ole oikeastaan mitään muuta mahdollisuutta kuin pitää lapsi.

Pelaaja on ikäänkuin seuraamassa sivusta dystopisen tieteistarinan tapahtumia, eli todellisia valintoja ei pelaajalle anneta, eikä tämäntyyppisissä peleissä ole tavannut olla vaihtoehtoisia loppuja. Moraalisesti Cayne ei tuo mitään uutta käynnissä olevaan keskusteluun, vaan on lopulta vain yksi tyly tarina muiden joukossa.






Mahdollisuudet

Cayne julkaistiin Steamissa ilmaiseksi tavoitteena promota Brotherhood Gamesin seuraavan projektin Beatiful Desolation ryhmärahoitusta. Ilmeisesti firma on päättänyt tehdä dystopisia pelejä - eikä silti, annoin kyllä rahani, koska indie-kehitystä kannattaa tukea ja pelin on hyvin tehty.



No comments:

Post a Comment