Saturday 22 July 2017

Beyond Skyrim- Bruma

Skyrim on vielä hengissä!



Elder Scrolls Skyrim on todennäköisesti yksi pelihistorian muokatuinpia pelejä. Työkalujen ilmestyttyä alkoivat eri harrastajat suunnitella maakunnan laajentamista käsittämään koko Tamrielin, mutta ongelmana oli tekijöiden hajoaminen keskenään kilpaileviin projekteihin. Omien voimien vähyyteen haettiin lopulta apua yhteistyöstä. Vaikka Beyond Skyrim käsittää monta projektia, on se silti vahvempi kuin osiensa summa. Vuosia työskennellyt ryhmä on saanut jotain hienoa aikaiseksi: Imperiumin keskusalueen pohjoiset osat.







Pelin tiedot


Pelin nimi: Beyond Skyrim- Bruma Pelin julkaisija/kehittäjä: Beyond Skyrim team
Kotisivu: http://beyondskyrim.org
Alustat: PC Pelin tyyppi: Roolipeli, modi
Ikäraja(t): PEGI 18 (The Elder Scrolls: Skyrim)
Arvostelijat: Rami
Kuvat&Videot:
Launch Announcement
Beyond Skyrim: Bruma, It's Finally here; A look at one of Skyrim's Largest Mods ever
Let’s Play
Beyond Skyrim Bruma Bard


Pelin tila tällä hetkellä?


Bruma jatkaa suoraan Skyrimin tarinaa ja esittelee Cyrodiilin pohjoisen osan sellaisena kuin se oli Oblivion-kriisin ja Aldemeri Dominionia vastaan käydyn sodan jälkeen. Modi on luultavasti laajin tähän mennessä julkaistusta virallisista- ja epävirallisista lisäosista, sekä se on saatavilla 32- ja 64-bittiselle versiolle pelistä.





Pelaajaa kiinnostavat piirteet?


Suoraan sanoen lisäosa oli ällistyttävä. Päästyäni etelään minua tervehti heti Pale Pass Keep, jonka muistin vielä Oblivion-pelistä. Tehtävä linnakkeessa oli mielenkiintoinen rekursiivinen viite, Skyrimin sisällissodasta paenneen kapinallisen kuulustelutehtävä. Lisäosan pienet bugit antoi mielellään anteeksi (esimerkiksi 32-bittinen versio natisi liitoksissaan ladatessaan aluetta), sillä pelin ovat tehneet todelliset fanit täydellä sydämellä. Pelaajaa muistutetaan Oblivionin tapahtumista, sillä Bruman kappeli on pyhitetty Martin Septimille! Viitteet saavat olon tuntumaan hienolta, ihan kuin pelaajan teoilla olisi ollut merkitystä.




Grafiikat ja arkkitehtuuri ansaitsevat myös erityiskiitoksen, sillä miekat sekä panssarit ovat kauniita ja hyvin tehtyjä. Arkkitehtuuri eroaa myös edukseen pohjoisen rakennustavasta. Ääninäyttelyä on paljon ja taso on pääasiassa hyvää. Liian vakavissaan tiimi ei ole ollut, vaan vitsiä väännetään Skyrimin huonoista bardeista ja velhojen synodiin kuulumaton hämärämies myy hulvattomalla tavalla viallisia taikasauvoja!




Minkälaista sisältöä on odotettavissa?


Ketään tuskin yllättää että lisäosa kaatuili alussa ja siitä oli julkaisussa unohtunut muutamia asioita (kuten kartta). Tätä kirjoitettaessa modi on versiossa 1.31, joten kahdessa viikossa on tapahtunut paljon kaikkea, esimerkiksi Skyrim Special Edition-versio julkaistiin. SE-version suurin ero on se että se ei tarvitse alkuperäisen pelin vaatimaa SKSE-skriptilaajennusta. Täytyy myöntää että monikaan peli ei ole innostanut yhtä paljon viime aikoina!





Odotan todellakin mielenkiinnolla minkälaista sisältöä kehittäjäryhmät pystyvät jatkossa luomaan eri puolelle Tamrielia, esimerksi Beyond Skyrim: Roscera, jonka traileri tuli juuri julkiseksi.. Vaikka Elder Scrolls Online onkin olemassa, on kolmannella ja neljännellä ajalla tapahtunut niin paljon mielenkiintoisia asioita että fanien tulkinta tapahtumista on vähintäänkin mielenkiintoinen. Tietysti tässä yhteydessä ei voi olla mainitsematta C0da-projektia, joka pyrkii luomaan avoimen lisenssin Elder Scrolls-maailmankaikkeutta.




Bruman voi ladata TESNexus-sivuston kautta:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/84946/?


Special Edition-versio:

http://www.nexusmods.com/skyrimspecialedition/mods/10917/?




No comments:

Post a Comment