Friday 20 December 2019

Gothic Remake Playable Teaser

Avoin mutta suljettu pelimaailma



Tuntematon vanki lähetetään Khoriniksen vankilasiirtokuntaan kaivamaan kuningaskunnalle tärkeää mineraalia. Saapuessa joku sabotoi kuitenkin hissiä ja vanki päätyy miltein paikallisten villieläimien syötäväksi. Ensimmäinen Gothic oli kulttiklassikon asemaan jäänyt roolipeli vuosituhannen alusta. Peli poiki kaksi lisäosaa, mutta ensimmäistä hehkutetaan äärimmäisen hyvin suunnitellusta maailmasta. Kuten THQ Barcelona toteaa pelin alussa että keskeinen ongelma oli kuinka säilyttää originaalin pelin tunnelma, ja modernisoida pahasti vanhentuneita osia alkuperäisestä pelistä. Playable Teaser on saatavilla ilmaiseksi Steam-palvelun kautta.


Pelin tiedot

Pelin nimi: Gothic Remake Playable Teaser Pelin julkaisija/kehittäjä: THQ Nordic/Barcelona
Alustat: PC Pelin tyyppi: Roolipeli, toiminta
Ikäraja(t): - (Todennäköisesti PEGI 18)
Arvostelijat: Rami
Kuvat&linkit:
Announce trailer
Gothic Playable Teaser vs. Gothic - Comparison Video





Mitä peliharrastaja ajattelisi pelistä


Kyseessä on siis pelin alpha-versio. Pelin jälkeen tarjotaan mahdollisuutta antaa palautetta, sillä pelaajilta halutaan tietoa kysymykseen miten modernisointi on heidän mielestään sujunut. ‘Pelin sielu’ on jonkilainen hyvin arvoituksellinen asia, jota kukaan ei osaa sanoittaa. Iteratiivinen kehitys on ohjelmistoalan tapa toimia ja oikeastaan ainoa tapa tutkia pelin aiheuttamaa tunnelmaa on sama kuin miten THQ Nordic Barcelonan studio on nyt tehnyt.





Juoni on selkeä uudelleentulkinta vanhasta. Päähenkilö saa käärön vietäväksi ensialkuun tietämättä että se on tulimaageille. Diegon tapaaminen on myöskin huomattavasti elokuvallisempi ja noudattaa pelien kuten Witcher-perinteitä.  Osan klassisista paikoista tunnistaa edellisestä pelistä, mutta yksityiskohtia on lisätty vahvasti. Pelin alku toimiikin tutoriaalialueena, omine salaisuuksineen ja viholliseen. Tietysti, peli on alusta lähtien hieman lineaarisempi kuin alkuperäisen Gothicin alku.




Taisteluun vaikuttaa varusteiden taso, taitojen puute sekä For-Honor tyyppinen mekaniikka jossa pelaaja voi valita kolmesta asennosta miten pitelee miekkaa. Torjunnat onnistuvat vastustajan hyökkäyksiä vastaan jos säilä on oikeassa kulmassa ja hiiren keskimmäistä nappia ehtii painaa alussa. Tietysti vastahyökkäys kannattaa aina tehdä jos on oikeassa asennossa. Hirviöt kuten sudet käyvät päälle laumoina joten pelaajan on vaihdettava kohdetta jota vastaan pelihahmo suojautuu, tämä on kökköä, mutta ehkä tarkoituksella? Pelaajalle ilmoitetaan myös selkeästi 'Tämä hahmo muistaa mitä sanoit'. Ok, ehkä näin paljon ei tarvitsisi pitää kädestä.





Pelaaja joutuu tekemään päätöksiä heti alussa, jätetäänkö joku henkiin vai yritetäänko viilata vartijaa linssiin. Uutena miehenä pelihahmo päätyy heti tekemään palveluksia ehkä hivenen loogisemmin, vaihtokauppana miekka ja Diego tietenkin pistää tämän juoksemaan omille asioilleen.



Pelin alusta lähtien on tarjolla verta ja suolenpätkiä, luultavasti tämän ajatellaan korostavan Gothicin raakaa maailmaa, mutta toisaalta tietyntyyppistä pehmoilua on nähtävillä. Alkuperäisen intron mukaan, kuningas lähetti aikaisemmin lahjoina mm. naisia vangeille. Tästä edustuksellisuudesta aikaisemmin päristy Redditissä ja ihan hyvästä syystä. Naishahmot olivat vankilaan lähetettyjä orjia, mutta vaikka pelihahmo teki tehtäviä kaikille muille ei näiden orjien kanssa voinut kommunikoida tai heitä auttaa mitenkään. Pelin uudessa versiossa olisi ihan hyvä tilaisuus lopua seinäruusuista ja käsitellä orjuutta ihan aikuisten vakavasti, jos kantti riittää.




Playable Teaser ei ole missään mielessä kovin suuri osuus pelistä pelistä joten nähtäväksi jää kuinka pitkälle modernisointihalut menevät. Jos rohkeus ei riitä niin kehittäjä saattaa poistaa naishahmot kokonaan pelistä, mikä sekin on vähän sääli.

No comments:

Post a Comment