Friday 14 February 2020

Luna - the Shadow Dust




Luna - the Shadow Dust on vanhanajan point&click peli, joka kuitenkin kilpailee nykyisten pelien kanssa. Poika löytää itsensä oudon tornin luota, maailmassa jossa valo tuntuu kadonneen. Matkalla hän löytää itselleen oudon kumppanin ja yhdessä he yrittävät tornin huipulle.



Pelin tiedot

Pelin nimi: Luna - Shadow Dust
Pelin julkaisija/kehittäjä: Lantern Studio, Coconut Island Games ja Application Systems Heidelberg
Alustat: PC / Mac / Linux / iOS / Android
Pelin tyyppi: Point&Click, seikkailu
Ikäraja(t): Ikärajaton
Arvostelijat: Jenni
Videot: Traileri





Pelin on rahoitettu vuonna 2016 Kickstarterin avulla ja rahoittajien sekä lahjoittanien nimet löytyvät niin pelin lopputeksteistä kuin pelin kotisivuiltakin. Peliä on odotettu ja se on todellakin ollut odottamisen arvoinen.

Pelissä ei puhuta, joten kielitaitoa ei tarvita. Ainoa asia joka on hyvä tietää, että hahmojen välillä mennään joko klikkaamalla hjahmoa tai välilyöntinäppäimellä. Muuten pelaaminen tapahtuu yrittämisen, erehtymisen ja, myönnän kyllä, turhautumisen avulla. Kuitenkin peli on niin kiehtova ja kaunis, että sitä ei ihan heti tule lopetettua.





Peli on kaunis kuin maalaus. Peli on tehty täysin piirtämällä ja animaatiolla. Se on vaatinut uskomattoman urakan ja jälki on kyllä sen näköistäkin. Tekijät itse kuvaavat peliä "liikkuvaksi kuvakirjaksi" ja allekirjoitan tämän täysin.

Jos yhtään point&click pelit kiinnostavat, pidät kauniista tarinasta upeilla grafiikoilla ja tunnelmallisella musiikilla, on Luna - the Shadow Dust ehdottomasti pelisi.

Vanhemille sanoisin, että tämä sopii hyvin lapsille. Joitain pelottavia kohtia on ja tasot saattavat aiheuttaa turhautumista, mutta jos lapsi on kiinnostunut pulmatehtävistä on tämä aivan loistava peli.


Kuvat saatu Lantern-Studion omasta Press-Kitistä.

No comments:

Post a Comment