Thursday 25 June 2015

VVVVVV

Pikselikapteeni ja muuttuva painovoima


VVVVVV on indie-tasohyppelypeli, jossa pikseli-ukkojen avaruusalus joutuu outoon ulottuvuuteen. Teleportti heittää kuitenkin miehistönjäsenet ympäri outoa ulottuvuutta ja kapteeni Viridianin täytyy etsiä nämä ja löytää tie pois. Kapteeni voi muuttaa painovoiman suuntaa, joten pelaaminen on pomppimista katon ja lattian välillä vältellen erilaisia uhkia.






Pelin tiedot


Pelin nimi: VVVVVV Pelin julkaisija/kehittäjä: Terry Cavanagh (2010) / Nicalis.
Alustat: PC (Win), Mac OSX, 3DS, PS Vita Pelin tyyppi: tasohyppely, indie
Ikäraja(t): PEGI 3
Arvostelijat: Rami Sihvo (35)


Mitä pelissä oikeasti tehdään?

Peli on kokonaisuutena todella piristävä ja hauska tasohyppely. Tasoissa pelaajan on muutamilla oikein ajoitetuilla liikkeillä päästävä seuraavalle tallennuspisteelle tai ainakin ohi vaaroista. Selkeä juonenkehittely ja hämärät tasot pitävät mielenkiintoa yllä hyvin, joten peli on ansainnut hyvin maineensa.

Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?

Hyvin yksinkertaisilla peliteknisillä kikoilla on saatu aikaan haastava peli - tämä arvostelu lähti tarpeesta kertoa omalle projektiryhmälle pelistä, joten täytyy sanoa että suosittelen lämpimästi myös kokeineille pelaajille.




 


Videokuvaa (trailerit, youtube- let’s play videot jne…)

https://www.youtube.com/watch?v=FxuacwotoQw traileri




Pelin eettinen sanoma?

Vaikeus - tämä ei ole sinänsä ongelma (myös nuoriso tykkää pelistä), koska pelissä tapahtuu pientä etenemistä jatkuvasti, mutta “kerrasta poikki”-osumat jaksavat harmittaa. Muutamia kohtia joutuu varmasti hiomaan paljon, ja tämä kuluttaa pelaajaa siinä määrin että yhdeltä istumalta peliä ei pelata läpi. Pelin tarkoitus on pelastaa miehistönjäsenet, jotka löydettyään osoittavat yllättävänkin paljon persoonallisuutta.

Kiinnostusta herättävät piirteet?

Pelin ulkoasu ja musiikki ovat retroa ja dialogi on sekä piristävää että harmitonta. Musiikin on tehnyt Magnus Pålsson ja se onnistuu rytmittämään pelaamista alusta loppuun.


Jännitystä aiheuttavat elementit?

Pelissä on välillä kiire piikkien lähestyessä, mutta ulkoasu ja tekeminen ovat niin harmittomia että pelistä ei keksi mitään huonoa sanottavaa. Turhautuminen on toki mahdollista koska kuolemia pelissä tapahtuu yli tuhat ennen kuin se on läpi.

Ladattava lisäsisältö?


Demo on pelattavissa: http://www.miniclip.com/games/vvvvvv/en/

Pelin ikäraja?

Pelin PS Vita versiolla on PEGI 3-ikäraja, joka on näiden kriteeristön mukaan varmasti oikea. Arcade peleille olen suostutellut 7-ohjeikärajaa lapsen motorisen kehityksen edetessä huimasti 1-2 luokilla, mutta toisaalta moni allekirjoittaneen ikäpolven toveri ja nuorempikin on kasvanut tasohyppelyiden kanssa, ja ehkä silmä-käsikoordinaatio on kehittynyt niiden ansiosta.







Keskustelunaiheita pelin tiimoilta vanhemmille ja lapsille

  • "Mitä tässä pelissä tehdään
  • Miksi peli on sinusta kiinnostava?
  • Voitko esitellä peliä jollain tavall
  • Voiko peliä pelata yhdessä tai voitko opettaa sitä?
  • Jos peli vie paljon aikaa, voi kysyä miksi?“ 
    • Tuomas Harviainen, yle 13.11.2014 

No comments:

Post a Comment