Friday 13 September 2019

Space Cows

Pieruhuumoria - in space!



Paha korporaatio on varastanut maanviljelijän rakkaan mansikin, ja nyt mies lähtee vessaavaajalla aseistautuneena hakemaan rakasta lehmäänsä takaisin avaruudesta.

Pelin tiedot


Pelin nimi: Space Cows Pelin julkaisija/kehittäjä: All in! Games / Happy Corruption
Alustat: PC, Nintendo Switch Pelin tyyppi: Toiminta
Ikäraja(t): PEGI 12 (ESRB Teen)
Arvostelija: Rami
Kuvat&linkit:
https://www.youtube.com/watch?v=h6hnO3hlUZc


Mitä peliharrastaja ajattelisi pelistä


Space Cows on pieruhuumorilla varustettu toimintapeli, jossa pelaaja taistelee tiensä läpi avaruusaseman tasojen. Vessanavaaja on ilmeisesti bumerangiversio sillä se palaa heti takaisin kun nappia painaa uudelleen, melkoista sarjatulta voi sillä silti ampua lähelle. Jotkut vastustajat vaativat useamman osuman kun taas vihreät mutantit tuhoutuvat yhdestä osumasta.





Päähenkilö, joka on ilmeisesti jonkinlainen peräsmies, lentää pierun voimalla alushousuisillaan eikä ilmeisesti kestä kovinkaan paljon kuritusta. Alienit, laserit ja oudot kasvit joita en halua kommentoida sen enempää yrittävät estää hänen matkansa. Pera-päähenkilöllä on myös käytössään hidastus, jolla saa arvokkaita lisäsekunteja selvitä hyökkäyksen keskellä.





Peli on mukava pelata ohjaimella ja se on riittävän nopeatempoinen shoot’em up. Välillä pelaaja joutuu tekemään kevyttyä fysiikkapohjaista ongelmanratkaisia raahaamalla lehmää lypsypisteelle jotta saa maitoa. Totta kai farmari pitää eniten maidosta, joten maitopurkki on arvokas löytö.





Kehittäjän kotisivulla pelin innoittajaksi mainitaan

-Angry Birds
-Ragdoll bugit
-Alien-elokuvat
-Italialainen kuoromusiikki


Kysymys mikä minulle jäi kuitenkin mieleen on, ‘kenelle tämä on tarkoitettu’. Mikä on tämän pelin ensisijainen kohderyhmä? Kahdella tikulla pelaaminen on ihan hauskaa, mutta esimerkiksi junioreille, jotka saattaisivat pieruhuumoria arvostaa peli voi käydä haastavaksi.







Kuvaohjelmaluokittelijan näkökulma


Peli on saanut amerikkalaisen ESRB luokittelusta ESRB: Teen vessahuumorilla, fantasiaväkivallalla, seksuaalisilla teemoilla ja verellä. Ilmeisesti PEGI on antanut ikärajan, mutta tästä ei löydy sen enempää kuin PEGI 12. Oletettavasti perusteet lienevät samat.





Peliä pelatessa voi pohtia, että...

  • Miksi pieruhuumori naurattaa?



No comments:

Post a Comment