Monday 4 November 2019

Peliviikko 4-10.11.2019

Kuva: Peliviikko.fi

Peliviikko on 4-10.11.2019 järjestettävä pelikasvatuksen teemaviikko, jota on järjestetty vuodesta 2014 lähtien. Alunperin kyseessä kirjastojen aloitteesta lähtenyt teemaviikko jonka tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen liittyviä ennakkoluuloja. Viikko sijoittuu samaan aikaan kuin International Games Week.

Peliviikon suojelijana on tänä vuonna Remedy Entertainment Oyj, joka osallistuu Pelit kiertoon!-pelinkeräykseen, lahjoittamalla 50 tuoretta Control-peliä paikallisiin tapahtumiin sekä viisi uutta pelikonsolia pelikasvatustyöhön.

Peliviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen insitituutti. Viime vuonna suomessa järjestettiin yli 400 peliviikon tapahtumaa ja nämä eivät kosketa pelkästään digitaalisia pelejä, vaan lautapelejä sekä muita projekteja esitellään mielellään kirjastoissa. Tapahtumat eivät rajoitu myöskään paikalliskirjastoihin vaan kansalliskirjastossa on esillä näyttely Nopasta Bitteihin - 200 vuotta suomalaista pelaamista, Insomnia XXI tapahtuman järjestää Porin Karhuhallissa 100k esports, RääkkyLAN järjestetään taas tavan mukaan ja Helsingissä kirjasto Oodissa voi testata uutta the Outer Worlds-peliä. Onneksi myös vanhemmille ihmisille on tapahtumia, Keravalla järjestettiin tänään K-60 Peliaamu, jossa on tarjolla kahvia ja pelejä senioreille!


Täkyjä:


Kuva: Peliviikko.fi

Vuoden pelikasvattaja


Tänä vuonna vuoden pelikasvattajaksi on äänestetty hyvin ansioitunut Mikko Meriläinen, nuorten pelikasvatuksen tutkija ja asiantuntija. Meriläinen on tullut tutuksi mm. televisiosta ja blogistaan jossa hän on ottanut rauhallisesti kantaa nuorten pelaamiseen ilmiönä. Tuleva väitöskirja “Kohti pelisivistystä – Nuorten digitaalinen pelaaminen ja pelihaitat kasvatuskysymyksenä” käsittelee myös arjen ja pelaamisen yhteneväisyyttä. Lisää tietoa peliviikko.fi.


 Kuva: games.ala.org

International Games Week

International Games Week on myöskin American Library Association aloite pelikasvatuksen edistämiseksi. Kaikkialla maailmassa järjestetään kirjastoissa tapahtumia peleihin liittyen. Tänä vuonna esittelyssä on sekä lauta-,kortti- että digitaalisia pelejä. Lisää tietoa voi saada aloitteen kotisivulta.




Tässä blogissa tulossa...

Peli-Rami seuraa viikkoa ja julkaisee joka päivä jotain uutta pelaamiseen liittyen, tänään vertaillaan videossa World of Warcraft Classic eroja vasta ilmestyneeseen Elder Scrolls Online: Dragonhold-lisäosaan.



No comments:

Post a Comment