Saturday 21 March 2020

Broomstick League Early Access

Ei ihan huispausta




‘Kirjoitukset osoittavat että noidat ja velhot euroopassa käyttivät lentäviä luutia jo niinkin aikaisin kuin 962 AD. Saksalainen kuvitettu manuskripti tältä ajalta kertoo kolmesta sotavelhosta jotka laskeutuvat luutansa selästä epämukava ilme naamallaan.’ -Huispausta kautta aikain

Lainaus pitänee päättää tuohon, sillä tekijänoikeuksia kannattaa kunnioittaa. Broomstick League asettaa kolmen lentävän velhon joukkueet vastakkain, tavoitteena siepata pallo ja laukaista se maagisen peilin läpi jota vastustajan joukkue suojelee. Siihen ne yhtäläisyydet sitten jäävätkin eli kysessä on peli velhojalkapallosta eikä huispauksesta - palloja jotka yrittävät tappaa pelaajia ei tässä pelissä ole vaan kyse on e-urheiluun tähdätystä hauskanpidosta.

20.3.2021 Päivityksenä Broomstick Leaguen kehitys on lopetettu eikä sitä enää saa Steamin kautta.

Pelin tiedot

Pelin nimi: Broomstick League Early Access Pelin julkaisija/kehittäjä: Blue Isle Publishing/Virtual Basemet LLC
Alustat: PC (Steam) Pelin tyyppi: Lentourheilu, verkkopeli
Ikäraja(t): ei
Arvostelijat: Rami
Kuvat&linkit:
Julkaisutraileri
Broomstick League Gameplay


Mitä peliharrastaja ajattelisi pelistä


Täytyy myöntää että pelissä on hienoiset Harry Potter- sekä Rocket League-tunnelmat. Siniset ja punaiset joukkueet taistelevat pallon hallinnasta lentäen ja loitsien. Pelaaja voi Blast-loitsulla yrittää ryöstää pallon, ja tätä käytetään myös pallon pukkaamiseen kesken lennon. Magneettiloitsu taas imaisee pallon mukaansa. Näiden temppujen lisäksi pelaaja voi väistää sivusuunnassa, boostata nopeutta ja Blinkillä ilmiiintyä nopeasti jonkin matkaa eteenpäin. Kaikki loitsut tarvitsevat sekunteja latautuakseen joten niitä ei voi paiskoa ihan miten tahansa.






Omaa pelihahmon ulkonäköä sekä luutaa ja taikasauvaa voi muokata ja erilaisilla eleillä viestiä tyytymättömyyttään tai ylenarvontunnettaan vastustajia kohtaan. Syöttelypeli onnistuu ja syöttöpisteitä saa myös. Saavutukset kehässä näkyvät kokemuksena ja rahayksikköinä. Ilmeisesti jatkossa mikromaksuilla saatetaan pystyä ostamaan lisää härpäkkeitä.



Pelissä on olemassa 1v1, 2v2 tai 3v3 -pelimuodot kuudella erilaisella radalla. Toisin kuin monessa muussa pelissä oman privaattipelin voi perustaa myös lähiverkkoon, joten tämä peli sopii myös perinteisiin LAN-tapahtumiin





Peli on vahvasti Early Access-vaiheessa ja kaikki mitä tässä kerron voi muuttua. Tutoriaali on aika minimaalinen ja pelaaja sysätään nopeasti kilpaurheiluun.





Itse urheilijoille ei voi sattua pelissä mitään, mutta Blast-loitsulla voi yrittää pallonryöstöä. Peli tuntuisi suosivan lähempänä palvelinta (amerikka) asuvia, ja maalivahdin pelaaminen oli välillä hyvin turhauttavaa, mikä voi johtua ihan siitä että eurooppalaisten komennot eivät ehdi rekisteröityä palvelimella. Syöttelypeli on mahdollista, mutta tätä eivät sattumanvaraiset ihmiset osaa ja pallon välittämisessä kaverille on joskus ongelmia.




Osa nappien sijoittelusta on hieman typeriä ja sekä Blink, magneettiloitsu ja tulostaulu aktivoituvat ohjaimen vasemmasta napista. Minun piti vaihtaa tulostaulu eri nappulaan, koska blink ja magneettiloitsu toimivat, mutta ei missään nimessä vielä kaiken päälle tulostaulu samassa napissa. Toinen huono idea on yhteisen chatin asettaminen peliin, sillä peli on aivan liian nopea kirjoittamiselle ja avoin chat on avoin kutsu roskapuheelle.



Vaikka areenat ovat mielenkiintoisia, pohdin vakavasti miten ydinpeliä voisi kehittää eteenpäin? Kolme pelaajaa on sopivasti, mutta viisi voisi olla jo liikaa. Early Access-aikana pelaajat ovat vähän liiankin kokeneita ja pelin oppimiskäyrä on sen takia tällä hetkellä hieman jyrkkä. Ilman kunnollista liigaa peli voi menettää vähän turhan nopeasti mielenkiintonsa. Menestyäkseen peli vaatii uusia pelimuotoja ja paremman tutoriaalin, joka opettaisi hyökkäyksen ja puolustuksen alkeet kaikille pelaajille.



Kannattaako peli hommata? Itse sanoisin, että jos ei ole heti tiedossa ystäviä kenen kanssa pelata niin ei vielä tässä vaiheessa. Siinä on potentiaalia sekä E-urheiluun että vähemmän vakavaan kisailuun, mutta tarvitsee vielä lisää sisältöä.



No comments:

Post a Comment