Monday 27 June 2022

Sonority

Peli musiikin maailmasta




Viisas karhu Batama on sairas, hänen oppilaansa Eshter matkaa raunioille selvittämään parantavan musiikin salaisuuden. Matkallaan hän oppii uusia sävelmiä ja selvittää musiikkipohjaisia puzzleja. Sonority on indie-kehittäjä Hanging Gardensin toinen peli, Nature Worldsin ollessa eläimiin keskittynyt opetuspeli. Sonority sai Computerspielpries maininnnan innovatiivisesta prototyypistä 2020.



Pelin tiedot


Pelin nimi: Sonority Pelin julkaisija/kehittäjä: Application Systems Heidelberg / Hanging Gardens Interactive
Alustat: Windows; MacOS, Linux Pelin tyyppi: Ongelmanratkaisu
Ikäraja(t): ?
Arvostelijat: Peli-Rami
Kuvat&linkit:



Peli-Rami testaa



Vaikutelmat pelistä


Tunnelma on rento ja peli vaikuttaa hyvin viehättävältä. Hauskat kivipäät ja turhantärkeä pesukarhu nauratavan jonkin verran. Grafiikka on semi-sarjakuvallista ja värikästä. Jäin kuitenkin pohtimaan mikä on pelin kohdeyleisö? Lasten peleissä kun vaikeusaste pitäisi olla hyvin konkreettinen. Loppupään puzzlet ovat kohtuullisen vaikeita hahmottaa. Uudet sävelmät sentään löytää helposti.



Lähde: Steam

Pelissä ei onneksi tarvitse minkäänlaista musiikin tietämystä, joskin sävelkorvaa olisi hyvä olla. Sanoisin että peli on koko perheen ongelmanratkaisupeli, mutta osa puzzleista voi olla hieman vaikeaa hahmottaa. Tätä auttamaan pelin voi kytkeä valikosta matematiikkapuzzleksi. Yksi nuotti kun nostaa tai laskee tasoa yhden pykälän tai kääntää tasoa neljänneksen. Itse pelasin ymmärtämättä logiikkaa kunnes kehittäjä totesi Twitch-striimissä mikä logiikka on.





Lähde: Steam

Suosittelen kyllä peliä rauhallisesta puzzle-selvittämisestä kiinnostuneille. Musiikin käyttö on vahva osa ydinpelilooppia. Tietysti keksimättä oikeaa vastausta ei eteenpäin pääse. Vaikka ongelmanratkaisupelit eivät ole minulle rakkain pelityyppi, ei Sonority myöskään rasittanut. Niille pelaajille jotka pitävät ongelmanratkaisusta rauhallisessa tahdissa, tämä peli sopii varmasti todella hyvin.




Peli on hellyyttävä ja vaikka sillä ei ole ikärajaa, olisi olettettava ikäraja PEGI 3 tai suomalaisittain “Sopii kaikille.” Sinällään ikärajaan tämä ei liity mutta Family Gaming toteaa omassa arvostelussaan että taitotaso on 10+ vuotta. Sanoisin itse että pari vuotta lisää niin loppupään loogiset ongelmanratkaisutehtävät voivat ratketa. Tietysti ongelmanratkaisupelit ovat kehittäviä ja
keskittymiskyvyn harjoittelu on hyvä idea.





Mitä kysymyksiä tai keskusteluaiheita tulee mieleen

  • Peliä voi pelata matematiikkapuzzlena, mikä on musiikin ja matematiikan yhteys?
  • Kuka saa mielestäsi “kaiken irti” logiikkapelistä?
  • Minkä ikäiselle tämä logiikkapeli sopisi sinun mielestäsi?










No comments:

Post a Comment