Wednesday 25 November 2015

Goat Simulator

Postal vuohilla












Yleensä peleistä hiotaan suurimmat virheet pois ennen niiden julkaisua. Goat Simulatorin kehittäjät totesivat kuitenkin pelin prototyypin bugien olevan niin hupaisia että pelin kaatavat virheet paikattuaan tuloksena oli vuohi, jolla on loputtomiin venyvä kieli, luusto titaania ja taipumus aiheuttaa massiivista tuhoa. Eli: huippurealistinen simulaatio vuohen elämästä.



Pelin tiedot

Pelin nimi: Goat Simulator Pelin julkaisija/kehittäjä: Coffee Stain Studios (2011)
Alustat: Windows, OS X, XBox One, XBox 360, Linux, IOS, Android Pelin tyyppi: hiekkalaatikko, indie, parodia, moninpeli, beta
Ikäraja(t): - (Apple 9+, Google: Matala sisältövaroitus)
Arvostelijat: Rami Sihvo (35)
Videokuvaa
https://www.youtube.com/watch?v=ezBRmeFUFAM traileri


Mitä pelissä oikeasti tehdään?


Tuntemattoman vuohen päiväkirjasta: "Ok, aloitan pelin, pukkaan toisen vuohen nurin. Kävikö huonosti? No ei. Seuravaksi menee aita nurin. Huomaan että kieli venyy useita kymmeniä metrejä tarvittaessa, seuraavaksi löydän paikan jossa on tulta ja tulikiveä ja minusta tehdään vuohien ruhtinas... Sitten tuli pukattua bensa-asemaa..." 

Peli on hyvin samanlainen kuin Tony Hawks -skeittipelit, mutta tuhoa- ja stuntteja tekeekin tällä kertaa vuohi.

  
Antisankarimme



Pelin eettinen sanoma?


Pelin tavoite on aiheuttaa mahdollisimman suurta tuhoa ja totta kai, tämähän on melkoisen pop-idea. Vaikka itse sarvipää onkin tuhon taustalla, pitäisin suurinpana meriittinä sitä että peli uskaltaa olla buginen. Tärkeintä ei siis ole se että kuinka realistinen- tai millään tasolla uskottava (sanoi vuohi kun hyppäsi nostokurjesta) peli on, vaan sen tavoitteena on tuottaa hupia pelaajalle sen hetken kun tämä viettää peliä pelaten.


Ei tälläselle voi kuin hymyillä

Kiinnostusta herättävät piirteet?


Varmasti kaveriporukassa pelistä saa irti hyvin monet naurut, mika on oikein hyvä juttu, esimerkiksi kuka saa eniten tuhoa aikaiseksi minuutissa? Pelin moninpeli onkin pelailua jaetulla ruudulla, koska fysiikka ja nettipelit on hyvin vaikea toteuttaa järkevästi. Toisaalta monipeli on kovin tärkeä ominaisuus, koska vitsi maistuu paremmalta kaverin kanssa.

Slapstick...Coffee Stains Studiosin voi tuhota pelissäVuohi ei pidä puoluekokouksista



Jännitystä aiheuttavat elementit?

Bää!



Kohta rakennusmies saa jännitystä elämäänsä...



Ladattava lisäsisältö?


Mukavasti peliä on laajennettu päivitysten muodossa, mm. paljon pelätty moninpeli on lisätty.



Pelin ikäraja?


Pelin ikäraja on App storessa 9 ja Googlen matala sisältövaroitus on käytännössä sama. Enpä tiedä olisiko peli PEGI, ainakin vuohitemppelikohtaus voisi nostaa teemaltaan ikärajaa ja tietysti toisten ihmisten grillijuhliin tunkeminen ja viattomien grillaajien sytyttäminen tuleen voi nostaa ikärajaa korkeallekin. Periaatteessa huumorintajuttomana yrityksenä PEGI voisi rokottaa hyvin korkeitakin ikärajoja, riippuen siitä huomioiko sen että pelin väkivalta on melkoisen slapstick-maista.

‘Slapstick’-tulee terminä Chaplinin, Marxin veljesten ja Keatonin mustavalkoelokuvista ja vastaavalla kohellushuumorilla on hyvin muinaiset juuret, eikä siihen ole osattu suhtautua enää vuosikymmeniin vakavasti.

Tarkistin em lausunnon kirjoitettuani ikärajan ja Goat Simulator on todellakin PEGI 16 - kielenkäytön takia. Ilmeisesti pelissä kirotaan ruotsiksi (laimeaa)?




Rekan nuoleminen ei ollutkaan aivan fiksu idea

Keskustelunaiheita pelin tiimoilta

  • Voinko minäkin pelata?
  • Miten tätä pelataan?
  • Mitkä elementit pelissä naurattavat eniten?

No comments:

Post a Comment