Wednesday 23 November 2016

EVERSPACE™

FTL ja Elite Dangerousin jälkeläinen


“Roguemainen avaruusräiskintä” on termi jota ei usein kuule. Rockfish Games hankki ryhmärahoituksen ovelalle pelilleen johon on liitetty proseduraalinen kenttä- ja saalisgenerointi rogue-tyyppisistä peleistä ja liittänyt sen yhteen lento-räiskintäpeliin. Juoni? Ilmeisesti vielä tulossa, pelaaja on avaruusseriffi joka lentää galaktisella ei-kenenkään maalla joka on täynnä tuhoutuneita aluksia peräisin ihmiskunnan ja Okkar-muukalaisten sodasta.




Pelin tiedot

Pelin nimi: EVERSPACE™ Pelin julkaisija/kehittäjä: Rockfish Games
Kotisivu: https://everspace-game.com/
Alustat: PC Pelin tyyppi: räiskintä, early access , roguelike
Ikäraja(t): PEGI 12 (varauksella)
Arvostelijat: Rami (36)
Kuvat:
Early Access Trailer
Gameplay




Pelin tila tällä hetkellä?


Tällä hetkellä pelaaja lentää kevythävittäjällä eri kenttien halki, samalla päivittäen alusta ja aseistustaan. Pelimuoto tuo mieleen kovasti FTL-pelin, etenkin reittikarttansa ansiosta, mutta pelaaminen on lähempänä jotain arcade-avaruusräiskintää. Pelaaja saa pitää keräämänsä rahat ja uusien laitteiden piirrustukset, joten seuraavalla pelikertaa varten alus on päivitetympi ja mahdollisuudet päästä maaliin ovat oikeasti paremmat. Kentät ovat aina erilaisia, joten tutkittavaa löytyy ja tilanteet sekä varustus vaihtelee. Tällä hetkellä pelissä on pelattavina vain yksi alustyyppi, eli peli on vielä kehityksen alla. Toisaalta aluksen päivitys, aseiden ja mineraalien etsintä ja moni muu pikkujuttu vaikuttaa hyvältä. Alus voi jopa vaurioitua yksittäisiin järjestelmiin, joka aiheuttaa harmia pidemmän aikaa.







Pelaajaa kiinnostavat piirteet?


Itse testasin peliä XBoxin ohjaimella ja totesin sen sulavaksi. Kätevä toiminto, joka pausettaa pelin mahdollistaa myös hävyttömän hienojen pressikuvien ottamisen, josta näkyy grafiikan ja partikkeliefektien erinomaisuus. Itse pelaaminen on tarpeeksi haastavaa jotta esimerkiksi kolminkertaista ylivoimaa vastaan taistelemista pyrkii välttämään mahdollisimman pitkään. Tasapainoilu piilottelun ja avoimen toiminnan välillä pysyy myös hyvin pitkään, sillä partiot saattavat kutsua ison tukialuksen paikalle, ja tämä ampuu lujaa ja tarkasti! Tai sitten pelaaja menettää liikaa resursseja taistelussa, joten tämä joutuu miettimään myös päivityspakettien kohdalla kannattaako asettaa itsensä vaaraan vai jatkaa seuraavaan tasoon?





Minkälaista sisältöä on odotettavissa?


Pelin tulevaisuuden versioita suunnitellaan myös Linuxille ja Macille. VR-tuki on myös suunnitteilla. Avaruusseriffi käy dialogia aluksen päätietokoneen kanssa, ja tarina alkaa hieman avautumaan mutta lopullisessa versiossa pitäisi olla myös mukaansatempaava, joskin epälineaarinen-, juoni. Ehkä lisää sisältöä kaipaa, sillä syvyyttä ja mahdollisuuksia löytyy jo nyt kiitettävä määrä.








No comments:

Post a Comment