Wednesday 16 November 2016

My Summer Car

Katsanto suomalaisen nuoren miehen elämään!



On vuosi 1995. My Summer Car kertoo nuoresta miehestä joka jää kesäksi hoitamaan Kesselin urakointi KY- perheyritystä keskellä Peräjärven korpea. Tavoitteena olisi kasata, tuunata sekä korjata oma kesäauto ja saada se vielä katsastuksesta läpi. Mutkia kuitenkin tulee matkaan ja samalla palaa suuri joukko olutta ja makkaraa! Siinä sivussa peli kertoo tavoittaa jotain suomalaisen elämänmuodon ytimestä.



Pelin tiedot


Pelin nimi: My Summer Car Pelin julkaisija/kehittäjä: Amistech (2016) Kotisivu: http://www.amistech.com/msc/
Alustat: PC Pelin tyyppi: simulaatio, seikkailu, indie
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (36)
Videokuvaa
Early Access Gameplay Trailer
Early Access Trailer


Ennakkovaikutelma


Ensiksi täytyy sanoa että peli kertoo suomalaisen miehen elämästä kaiken tarpeellisen. Pelissä on nappi kiroilulle, keskisormen näyttämiselle ja juopuneelle löpinälle. Pelissä joutuu myös huolehtimaan omista tarpeista - käyttöliittymästä löytyy palkit virtsalle, nälälle, janolle, unentarpeelle ja likaisuudelle. Kodin lankapuhelimeen soittelevat välillä kyläläiset ja tilailevat puita tai likakaivon tyhjennystä. Ja niin, se yksi soittaa neljältä aamuyöstä että voisiko tulla hakemaan baarista?

Ainoa kyläkauppa on melkoisen matkan päässä - tietysti sorateitä pitkin ja pelin ensimmäinen kapeikko on päästä hakemaan ruokaa elossa! Muut tiellä liikkujat kun kaahavat aika lujaa ja pelaaja voi vetäistä auton helposti männyn kylkeen. Pelissä on tietysti vain yksi elämä ja pelin voi tallentaa vessassa!





Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?


Pelissä on jotain lähes mystiseltä vaikuttavaa todentuntuista realismia, auton moottoria pistäessä kasaan on jokainen ruuvi mallinnettu, jarrunesteet vuotavat sitä mukaa miten löysällä jarrujen ruuvit ovat, saunassa on kahden säätimen mysteerihässäkkä ja halot pitää hakata yksi halko kerrallaan! Pelin maailma on toteutettu melkoisella pieteetillä ja sen asetelmassa on paljon tuttuja piirteitä kuten se että kuorma-auton tankin täyttämisessä menee 7,5 minuuttia todellista peliaikaa! Mielenkiintoinen puoli on kuitenkin pelaajien itsensä kertovat tarinat jotka kuulostavat melkein kuin todellisilta. Kuten tyyppi joka päätti ajaa kunnan uimarannalle ja unohti pistää käsijarrun päälle autoon. Tämän jälkeen ei oikein muuta voinut tehdä kuin ottaa olutta ja tuumia mitenkäs näin pääsi käymään?


Onhan sitä tullut itsekin kohellettua Itse onnistuin ensimmäisellä kauppareissulla kaatamaan pakettiauton kyljelleen. Erään kauppareissun jälkeen heräsin kotona ilman ruokaa tai juotavaa - yritin uida järven yli ja kuolin sydänkohtaukseen. Ja eräällä lietteenhakureissulla kävi sitten niin että en viitsinut kerätä koko imuputkeaputkea likakaivosta vaan päätin vetää koko jutun ajamalla rekkaa vähän eteenpäin. Noustuani autosta totesin että imuputki oli kiemurtelemassa hyvää vauhtia kohti likakaivoa. No, jäi sitten se työpäivä siihen, tosin onnistuin jumittumaan ojaan.








Mahdollisuudet


My Summer Car on seikkailupeli jossa simulaation kohteena ovat autot ja mukaan on lisätty muutamia sims-elementtejä. Peli on tehty melkoisen lapsellisella huumorilla, mutta siinä on jotain hyvin tuttua joka vetoaa johonkin piirteeseen suomalaisessa miehessä - jopa sellaisiin jotka myöntävät että autot eivät ole ikinä kiinnostaneet! Pelissä on sellaisia ominaisuuksia, jota ei ikinä uskonut tarvitsevansa. Paha loppuvastus on tietysti katsastusmies!

My Summer Car on Steamin kautta löytyvä Early Access-peli ja ehdottomasti vahva kulttuurituote. Jossain määrin voi epäillä ymmärretäänkö pelin kulttuuriviitteitä ulkomailla, mutta suomalaiselle miehelle se kertoo siitä kun oli nuori, ja kaikki oli v#¤&!@ vaikeaa. Ainakin 'premadeath'-painottaa tätä puolta.























No comments:

Post a Comment