Wednesday 2 November 2016

Warcraft Adventures: Lord of the Clans

Peli jota ei koskaan julkaistu



Warcraft-strategiapelit olivat in 90-luvulla. 1998 valmistuvaksi povattu Warcraft Adventures oli nk. “point&click” seikkailupeli, joka peruttiin lopulta 1998 puolella. Peliä ehdittiin tehdä vuoden verran melko valmiiksi asti. Varsinainen pelattava versio ilmestyi syyskuun 9. päivä 2016 kun venäläisen nettifoorumin jäsen ‘Reidor’ asetti sen vapaasti ladattavaksi. Eli tälläistä piratismia. Käytännössä pelin saa toimimaan jopa Windows 10-koneella ja se on eräänlainen aikamatka 90-luvun seikkailupeleihin sekä myös aikaan ennen World of Warcraftiä.





Pelin tiedot



Pelin nimi: Warcraft Adventures: Lord of the Clans Pelin julkaisija/kehittäjä: Blizzard/Animation Magic (peruttu 1998)
Alustat: PC (Windows 10) Pelin tyyppi: point&click seikkailu
Ikäraja(t): ei
Arvostelijat: Rami (36)
Kuvat&linkit:
Läpipeluu
Pushing up Roses arvostelee


Ennakkovaikutelma


Tarina lähtee nuorestä orkki Thrallista, joka joutuu lordi Aedelas Blackmooren käsiin. Blackmoore haluaa kasvattaa örkkipäällikön pojasta kuuliaisen käskyläisen hallitakseen örkkiheimoja mutta tämän käskiessä Thrallia tappamaan örkkiorjan haistattaa sankari hänelle pitkät. Tämän jälkeen peli alkaa tyrmästä Thrallin tavoitteiden ollessa pako ja liittyminen örkkikapinallisten joukkoihin ja lopulta kosto oman perheen murhaajille.

Peli on käsin piirretty ja animaatioiden määrä yllättää pelaajaa, esimerkiksi animoituja hirviöitä ja eläimiä on paljon. Itse pelaaminen on tavaroiden etsimistä, yhdistelyä sekä kokeilua (pelaaja voi aktivoida, puhua tai katsoa kohteita).




Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?


On vaikea sanoa miksi peliä ei julkaistu? Pelistä tulee mieleen Lucasartsin seikkailupelit, etenkin Full Throttle. Pelissä on myös pientä räävittömyyttä ja huumoria esikuviensa tapaan- ehkä nykyään vitsit eivät olisi enää tätä tasoa.1998 alkoi kuitenkin olla sitä aikaa että point&click seikkailupelit eivät olleet enää kuuminta hottia. Projekti oli jo myöhästynyt ja puzzle-elementteihin oli hankittu uusi suunnittelija, mutta kun projektia alkaa venymään voi se helpommin epäonnistua. Myönnettäköön että ongelmanratkaisu on melko yksinkertaista ja vaikka se alkaa pelin edessä monimutkaistua (esimerkiksi loppuvaiheessa pääsee leikkimään jopa loitsuilla) muistuttavat ongelmanratkaisutavat jopa ärsyttävyyteen asti muita 90-luvun seikkailupelejä. Ehkä on yhdyttävä siihen arvioon että peli olisi ollut liian vanhanaikainen ilmestyessään samaan aikaan 3d seikkailupelien kuten Grim Fandagon kanssa?




Mahdollisuudet



Peli on ehdottomasti ‘outo’ Warcraft- kokemus sillä viitteet ovat vanhoja ja moni asia on muuttunut, sekä Warcraft 3 että World of Warcraftin takia. Toisaalta pelin kehittäjät kertoivat että halusivat luoda lisää persoonallisuutta örkeille pelin kautta, joten prosessi ei sinänsä ollut turha. Thrall on vaikuttavassa osassa Warcraft 3-pelissä ja häneen viitataan myös World of Warcraftissa. Toisaalta museoon ei peliä luultavasti voida asettaa koska kahden lisenssihaltijan tilanne olisi lakituvan kannalta painajaistilanne? Eli jos peli kiinnostaa niin joko se pitää kopioida tai katsoa pelivideota youtuben kautta. Päädyttyään internetin villiin maailmana on peli ollut ladattavissa monesta paikasta:

No comments:

Post a Comment