Sunday 18 December 2016

Exoplanet: First Contact (Early Access Alpha)


 Exoplanet: First Contact



Jack Sharp ottaa vastaan helpon rahan toivossa keikan K’Tharsisin aavikkoplaneetalle. Avaruusalus vaihtaa kuitenkin omistajaa ja Sharp dumpataan aavikkoplaneetalle ilman selviytymisvarusteita. Tarkoitus on selviytyä, löytää kumppaneita ja lopulta kostaa aluksen varastaneille lurjuksille. Alunperin ryhmärahoitettu Exoplanet: First Contact ilmestyi sopivasti jouluksi 2016 Early Access-kokeiluun.



Pelin tiedot


Pelin nimi: Exoplanet: First Contact (Early Access Alpha 0.15.1)
Pelin julkaisija/kehittäjä: Alerstream (2016) Kotisivu: alersteam.com/blog/en/
Alustat: PC Pelin tyyppi: indie, räiskintä, selviytyminen
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (36)
Videokuvaa
Traileri/Teaser
Let The Noob play-testaa




Pelin tila tällä hetkellä?


Rahoitin peliä jo 2014  Kickstarter-kampanjassa ja 9. joulukuuta 2016 peli lopulta tuli Early Access-julkaisuun Steamin kautta. Peliä on siis kehitetty pitkään ja looginen oletus on että tiimi on varsin pieni? Peli vaatii selkeästi optimointia mutta ydinpelin elementit ovat olemassa ja pelattavaakin pariksi tunniksi. Testaamassamme Early Access-versiossa osa sivuhenkilöistä toisti yhtä lorua ja pelin aloituskappale on vasta pelattavissa - alueelta puuttui dialogia ja tehtäviä, joka on Early Access-peliksi oletettavaa.


Pelaajaa kiinnostavat piirteet?


Scifi-western Falloutin tyyliin on mielenkiintoinen (ja vaativa) aihepiiri. Tämänkokoiset pelit vaativat yleensä huomattavasti isomman tiiimin joten “pieni” (lue massiivinen) hionnan tarve voidaan ymmärtää. Peli on selkeästi kokemattoman julkaisijan indie-projekti joka on kaikesta huolimatta päätynyt Early Access-tasolle. K’Tharisis on mielenkiintoinen länkkäri jo nimensä puolesta, viitaten katarsikseen ja toisaalta Tharisisin kanjonimuodostelmiin marsin pinnalla. Paikalla on suuria kalliomuodostelmia sekä leijuvia kivimöhkäleitä. Planeetalta löytyy antigravitumia, eli painovoiman kumoavaa mineraalia joka on myös rahayksikkö. Paikkaan yhdistyy siis kultakuumetta kuin epäonnistunutta siirtokuntakokeilua ja eri paikoilla tuntuisi olevan oma tarinansa.


 


Minkälaista sisältöä on odotettavissa?


K’Tharsiksen valloittaminen hoituu alueita tutkimalla ja tehtäviä suorittamalla. Osa tehtävistä on sellaisia että sivuhenkilöiden aikaansaamista joutuu odottamaan. Tutkittavaa on yllättävän paljon ja kiinnostus pysyi ylhäällä riittävän kauan. Vuorokauden ajat vaihtelevat ja K’Tharsis on yllättävän nätti myös yöllä. Olen siis toiveikas pelin suhteen ja toivon kovasti että se saadaan viimeisteltyä loppuun asti?


Pelissä voi tehdä Pyhät Laurentinukset ja antaa paitansa haavoittuneelle.

No comments:

Post a Comment