Sunday 11 December 2016

Totally Accurate Battle Simulator Open Alpha

Nuijien sota











Landfall on ruotsalainen inde-pelifirma joka on julkaissut useita pelimekaanikaltaan ovelia pelejä. Totally Accurate Battle Simulator on kerännyt huomiotaan beta-testeillä ja se on saatavissa Steam-palvelun kautta “kesällä 2017.” Idea on yksinkertaisuudessaan loistava - pelaja sijoittelee oman armeijansa yksiköt pelikentälle ja tämän jälkeen taistelu tökätään liikkeille ilman minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa siihen. Oman suolansa tuovat hassut yksiköt.




Pelin tiedot


Pelin nimi: Totally Accurate Battle Simulator Open Alpha Pelin julkaisija/kehittäjä: Landfall (2016). Kotisivu: landfall.se
Alustat: PC Pelin tyyppi: strategia, indie
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (36)
Videokuvaa:
Open alpha trailer
Teens React: GamingBattle of Hastings - BaronvonLetsPlay




Ennakkovaikutelma


Lelumaista ja humoristista vaikutelmaa korostavat yksinkertaiset lelumaiset hahmot ja käsittämättömät fysikaaliset bugit. Animaatiot ovat sen verran yksinkertaisia että useamman kerran on kaverin kainaloon juuttunut oma miekka. Jo ensimmäisestä versiosta on vielä edetty kohti monipuolisempaa ja käsittämättömämpää yksikkövalikoimaa, vai miltä kuulostaa mies joka ulostaa tappajakanoja ja iso jättiläinen joka ulostaa miehiä joka ulostaa tappajakanoja? Omat ja vihollisen yksiköt eivät ole myöskään mitään ruudinekeksijöitä, joten pelaaja joutuu silmämääräisesti arvioimaan nopeuksia, jotta saisi sotajuonensa toimimaan. Toisaalta tappajakanoilla on ennenkin voitettu taisteluita...


 


Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?


Meh.



Mahdollisuudet


Yksi ilmiö mikä TABSin myötä on tullut youtube-pelaajien pariin on sen käyttäminen simuloimaan oikean maailman taisteluita, esimerkiksi vaikka Aleksanteri suuren Granikosjoen taistelun. Koska tapahtumiin ei voi vaikuttaa mitenkään vaatii tarkkuutta että lopputulos pelissä muistuttaa suunnilleen oikeita tapahtumia. Mittakaava on myös todellisuutta pienempi, TABSin tapauksessa parin sadan armeijat alkaavat jo hidastaa konetta tuntuvasti. Silti jäin pohtimaan sitä että jonkinlaiselle kasuaalille armeija-sandbox pelille lienee tilausta? Total War-sarjan pelit ovat suosittuja, mutta ehkä kynnys tai turhan jyrkkäotsainen historiallisuus ei miellytä kaikkia pelaajia?






Erilaiset “mitä jos” testaamiset, “kaksinpeli” ja omaehtoiset haasteet (kuten maaorja-armeijalla voittoon) kuitenkin täyttävät youtubea enemmän kuin yksinpelikampanja. Nykyisällään pelin hiekkalaatikko-pelimuoto on mielenkiintoisin vaihtoehto ja toivottavasti täydellinen versio pelistä päästää pelaajan toteuttamaan itseään täysin. Ainakin minä testasin samurai-miekkamestaria maalaisia vastaan, ei muuten pärjännyt.

TABS on tätä kirjottaessani avoimessa alpha-testissä, joten se kannattaa ladata kehittäjien sivulta ja testata itse!






No comments:

Post a Comment