Wednesday 28 December 2016

Kickstarter-katsaus 2016

Kickstarter-katsaus 2016


“Miten meni, niinkuin omasta mielestä?“ on kysymys mitä voi kysyä ryhmärahoitetuista ja Early Access-peleistä. Investoin vuoden vaihteessa ja alkuvuodesta 2016 muutamaan peliprojektiin rahaa, tämä katsaus käy läpi miten projektit ovat edistyneet?




Pelin nimi: Warhammer 40K: Eternal Crusade Pelin julkaisija/kehittäjä: Bandai / Behaviour Interactive (2016). Kotisivu: www.eternalcrusade.com
Alustat: PC Pelin tyyppi: räiskintä, toiminta, nettipeli
Ikäraja(t): PEGI 16
Videokuvaa Örkkipojat

2015 horjuvan lähdön saanut nettiräiskintä Eternal Crusade sai peliin kaksi uutta rotua: Eldarit (haltijat) sekä Örkkipojat. Molemmilla on hauska pelata ja myös vanhat tasot ovat saaneet uutta väriä. Näytäisi siltä että vaikka pelin kehitys viivästyi, sai tekijätiimi kuitenkin aikaan melkoisen paljon kuluvan vuoden puolella. Mikromaksut ovat tulleet kuvioihin "Rogue Trader"-pisteiden muodossa eli ulkonäköön liittyviin parannuksiin voi käyttää rahaa. "Requestion" pisteitä saa taas pelaamalla, eli kaikkia aseita ja luokkia ei heti saa käyttöönsä. Ainoa mikä hieman nyppii on ruudunpäivitysnopeuden vaihtelu isoissa taisteluissa. Toisaalta pelaajia ja räjähdyksiä on paljon, mutta se syö hieman pelimukavuutta.







Pelin nimi: Lacuna Passage Pelin julkaisija/kehittäjä: (Random Seed Games)
Kotisivu www.lacunapassagegame.com/
Alustat: PC Pelin tyyppi: Ongelmanratkaisu, seikkailu
Videokuvaa Devlog

Lacuna Passage-tiimi näyttäisi etenevän, esimerkiksi tiimi on jakanut oman Trello-seinänsä faneille ja blogi saa päivityksiä. Nykyinen aikataulu on sellainen että huhtikuussa 2017 pelin pitäisi ilmestyä Steam Early Access kautta. Pelin ilmestymiseen on ilmeisesti vaikuttanut tiimin pienuus, ja se että pelin tekeminen on oikeasti valtavan työmäärän takana.








Pelin nimi: Kingdom Come: Deliverance Pelin julkaisija/kehittäjä: Warhorse Studios
Kotisivu: www.kingdomcomerpg.com
Alustat: PC Pelin tyyppi: roolipeli, historiallinen
Ikäraja(t):
Videokuvaa  E3 stage show

Tsekkiläinen 1400-luvulle “Euroopan hulluihin vuosiin” sijoittuva peli on pikku hiljaa valmistumassa. Aikaisempaa alpha-versiota testattuani (kts. arvostelu) pelistä tuli hyvin varma tunnelma, beta-versiossa pääsi seikkailemaan hieman enemmän. Hyvä olo tulee siitä että moottori ja mekaniikat sekä historiallinen tarkkuus olivat jo tuolloin hyvin paikallaan (esimerkiksi miekalla ei panssaroitua sotilasta voi tappaa, ellei tökkää silmikosta sisään). Pientä valittamista oli, esimerkiksi lukot eivät olleet täysin autenttisia (sanoi lukkoseppä), mutta pelistä on lupa odottaa tällä työmäärällä hyvää. Beta esitteli uusia pelimekaniikkoja ja julkaisu venyi alkuperäisestä Q2 2016 selkeästi 2017 puolelle.







Pelin nimi: Deliver us the Moon Pelin julkaisija/kehittäjä: KeokeN Interactive
Kotisivu  deliverusthemoon.com
Alustat: PC Pelin tyyppi: seikkailu
Videokuvaa E3 kuvamateriaalia

Ensimmäistä episodia odotellessa: Tuntematon tekijätiimi KeokeN Interactivella oli kickstarteriin investoidessa suuri kysymysmerkki. Alpha-versio oli lupaava (kts. arvostelu). Tiimi piti taukoa viestittelyssä syyskuussa, mutta ilmeisesti töitä tehtiin ja jotain mielenkiintoista on luvassa ja tulossa. Kehittäjän striimit ovat kertoneet omaa tarinaansa pelistä. Julkaisu tapahtuu “kun se on valmis” joten projektilla on kohtuulliset mahdollisuudet kipata, tosin on huomioitava se että jos tiimi laskee budjettinsa ‘burn raten’ oikein niin se ei myöskään kasvata kokoaan yli järkevän määrän. Vähän käsiä vaikuttaa hitaaseen kehitykseen mutta tarkoittaa taas säästöä budjetin kannalta. Valittu taktiikka voi siis olla hyvinkin fiksu, mutta toisaalta mainostuksen kannalta (mitä Kickstarterin kautta ehdottomasti saa) on hiljaiselo aina huonoa.









Pelin nimi: Exoplanet: First Contact Pelin julkaisija/kehittäjä: Alersteam
Kotisivu alersteam.com/blog/
Alustat: PC Pelin tyyppi: Toiminta, seikkailu, roolipeli
Videokuvaa Devblog


K’Tharsisin aavikkoplaneetalle sijoittuva Scifi-western on edelleen kehityksen alla. Pieni tiimi puurtaa sitä eteenpäin. Tiimin julkaisemissa peleissä on esitelty pelin ominaisuuksia, mutta varsinaista ydinpeliä ei ole juurikaan näytetty. Pelin ensimmäinen versio oli nähtävillä jo 2014 joten projekti etenee hitaalla mutta varmalla tahdilla. Grafiikka on päivittynyt reilusti, mutta toivotaan ettei kehittäjiltä lopu raha kesken. Peliä voi jo nyt hankkia Steamin Early Access-kautta (kts. arvostelu).








Pelin nimi: Divinity 2: Original Sin Pelin julkaisija/kehittäjä: (Larian Studios)
Kotisivu  www.divinity.game
Alustat: PC Pelin tyyppi: roolipeli, moninpeli
Ikäraja(t): n/a
Videokuvaa Gameplay

Larian Studios on vanha ja luotettava pelistudio. Pelin ensimmäinen kappale tulikin jo arvosteltua syyskuussa. Peliä on Early Access-muodossaan paikattu ja se vaikuttaa erinomaiselta kuten edellinenkin versio (kts. arvostelu). Aikaisemmin mainittu Joulukuu 2016 on tosin mahdollinen mutta itse olisin taipuvainen uskomaan toiseen tietoon että julkaisu tapahtuu vasta joulun jälkeen 2017. PvP, neljän pelaajan moninpeli ja syvempi tarina vaativat paljon työtä joten ilmeisesti Early Access hioo peruspelin erinomaiseen kuntoon (oma Early Access peli halusi lähettää raporttia pelintekijöille) jotta uusia ominaisuuksia saadaan peliin.







Pelin nimi: Battletech Pelin julkaisija/kehittäjä: Harebrained Schemes
Kotisivu www.battletechgame.com
Alustat: PC Pelin tyyppi: strategia
Videokuvaa Super-alpha


Harebrained Schemes on saanut mainetta Shadowrun Returns-pelien julkaisiana. Battletech-tuntui siis hyvin luotettavalta investoinnilta ja ilmeisesti muutkin olivat samaa mieltä koska peli sai 2,7 miljoonaa taalaa. Alunperin ilmoitetusta “Toukokuu 2017” julkaisuajasta on todennäköisemmin lipsuttu myöhempään neljännekseen 2017.
























































































































No comments:

Post a Comment