Sunday 13 January 2019

Resident Evil: 2 1-Shot Demo

Leonin eka työpäivä



Lukioaikana Playstation 1 oli kovassa käytössä, ja sen kautta tututstuin useampaan vaikutusvaltaiseen peliin. Resident Evil 2 (tai japanissa Biohazard 2) oli huomattavasti ensimmäistä osaa vaikutusvaltaisempi zombieräiskintä, joka osasi välillä jopa pelästyttää. Capcomin uusintaotos pelistä vakuuttaa, mutta ilmaista demoa voi pelata vain 30 minuuttia, per käyttäjä, per tunnus.


Pelin tiedot


Pelin nimi: RE:2 1-Shot Demo Pelin julkaisija/kehittäjä: Capcom
Alustat: PC, PS4, XBOX One Pelin tyyppi: Selviytymiskauhu
Ikäraja(t): PEGI 18, ESRB: Adults Only, USK 18
Arvostelijat: Rami
Kuvat&linkit:
John Wolfe pelaa
Resident Evil 2 Remake: 1-Shot Demo Full Playthrough.
Resident Evil 2 Remake/ Original comparision



Mitä peliharrastaja ajattelisi pelistä


Resident Evil 2 Remake on kovasti hypetetetty ja peli herättää klassikkoasemansa takia varmasti paljon mielenkiintoa. Demon alussa Leon S. Kennedy saapuu poliisiasemalle ensimmäisenä työpäivänään.


Kuva: Polisiasema on aika komea.


Tarina etenee hieman samaan tapaan kuin ensimmäisessä versiossa joskin tapahtumat saattavat tapahtua eri järjestyksessä, esimerkiksi komisario Branagh tulee vastaan heti alussa. Peli näyttää mukailevan alkuperäistä versiota olematta kuitenkaan suora kopio. Peli luo uudelleen ikoniset paikat, ollen huomattavasti pimeämpi ja verisempi selviytymiskauhu-kuvaus. Tällä kertaa pelaaja ei myöskään joudu katselemaan latausruutuja.




Pelimekaanikaltaan demo eroaa tietysti hyvin pitkälle alkuperäisestä, muistuttaen edellisiä RE-pelejä. Liikkeestä voi ampua, mutta se ei ole yhtä tarkkaa. Taisteluveitsi on pelastava tekijä ja sen voi uhrata jos zombie pääsee iholle.Tälläinen käsittely kuluttaa kuitenkin veistä ja se rikkoutuu. Samalla tavalla laudoilla voi korjata avoimia ikkunoita, vähentäen zombieiden syntymäpaikkoja. Ammuksia voi tehdä ruudista ja käyttötarkoitus on selkeästi tehokkaampien ammusten väsääminen pomohirviöitä vastaan. Eli peli on varsin mukava yhdistelmä sekä ennestään tuttuja ja uusia pelimekaniikkoja.



Demon rajoittaminen 30 minuuttiin jurppii hieman sillä 30 minuutin jälkeen pelaaja ei voi pelata sitä enää ikinä. Tämä on saanut ihmiset muokkaaman omia Steam-saavutuksiaan jotta voisivat nauttia demosta hieman pidempään. Kokoversio tule olemaan erilainen, Leonin vastanäyttelijä Claire on nimittäin saamassa oman kampanjansa ja lisäksi huhut VR-versiosta varmasti kiinnostavat. Demo esittelee pimeän, väkivaltaisen ja pelottavan ympäristön, joka on uskollinen alkuperäiselle pelille.






Kuvaohjelmaluokittelijan näkökulma


Peli on saanut alustavasti PEGI 18 ja ESRB Adults Only (!!!) ikärajan. ‘Adults Only’ on määritelmä mitä vältetään jenkeissä kuin ruttoa, sillä peliä ei saa asettaa näkyville tällä ikärajalla. Pelin väkivalta on ymmärrettävistä syistä huomattavasti kovempaa kuin alkuperäinen pikselimössö, ja tämä on tietyllä tavalla surullinen juttu. Väkivalta ja sen vaikutukset ovat hallitsevia pelissä ja vammoja esitellään välianimaatioissa avoimesti. Pelissä zombieiden ulkomuoto reagoi osumiin, joten niistä tulee vieläkin rumempia.



Kuva: Kun Zombiet tulevat päälle käytetään veistä.


Suomalaisittain ikäraja tulisi olemaan vähintään 16. Internet termiä käyttääkseni NSFW, ja ei kannata näyttää lapsille, herkille aikuisille tai omille vanhemmille, elleivät nämä ole kauhufriikkejä.



Peliä pelatessa voi pohtia, että...

  • Miksi vanhasta pelistä pitää tehdä uusi versio?
  • Minkälainen on ‘oikeanlaista’ kunniotusta alkuperäistä yhdistelmäteosta kohtaan?
  • Mihin alkuperäisen Resident Evil 2-pelin jännittävyys perustui?

No comments:

Post a Comment