Friday 4 September 2020

Gamescom 2020 indie-demoja

Gamescom 2020 indie-demoja














Viikonloppuna ollut Gamescom järjesdtettiin tällä kertaa virtuaalisena. Esimerkiksi indie-pelien osasto oli koottu virutaaliseksi paikaksi jossa ihailla 2020 parhaita indie-pelejä. Messujen ansiosta meitä lahjottiin vielä ilmestymättömien pelien demoilla, joita olemme käyneet tässä viikolla läpi. Itse messuissa oli Saksan kielen ansiosta pieni kielimuuri, mutta muutamia videoita oli hauska seurata, esimerkiksi Elder Scrolls Online-ääninäyttelijöiden kertomukset miten he menivät metsään huutamaan, nauhoittaessaan repliikkejä.

https://now.gamescom.global/?utm_source=google&utm_medium=paidsearch&utm_campaign=8789___10814363177&utm_term=gamescom&utm_content=0480_20_BW_Mix_ol_int&gclid=CjwKCAjwnK36BRBVEiwAsMT8WD-6zTSPPzcJtBT6vWmzrf48LVYdZ3HFvXjh31qKKG4mfeKFzVn87xoCh_IQAvD_BwE <-- Gamescom 2020 videot löytyvät myös sivustolta
 





Pelin nimi: Growbot Pelin julkaisija/kehittäjä:  Application Systems Heidelberg / Wabisabi Play
Alustat: PC Pelin tyyppi: Seikkailu/Taidepeli, Indie
Ikäraja(t): n/a
Linkit:
https://store.steampowered.com/app/661680/Growbot/


Growbot on lyhyt point&click seikkailupelin alpha-demo. Puutarhaaseman kapteeni on kadonnut ja puutarhabotti Nara etsii tämän käsiinsä aivomarsu Brainapillan kanssa. Kvasikristalli on hyökännyt asemalle, muut miehistönjäsenet ovat hukassa ja koko paikka vaatii korjausta. Lyhyen demon perusteella voidaan sanoa että kyseessä on perinteinen hiirivetoinen seikkailu joka koostuu tavaroiden etsimisestä ja niiden käyttämisestä. Pelin edetessä on selvitettävä kevyitä ongelmanratkaisutehtäviä. Pelin ulkomuoto on maalatun satukirjamainen ja tyylikäs, mahdollisen ikärajan ollessa hyvin matala. Itse jäin kuitenkin miettimään pelin sopivuutta, miten lapset esimerkiksi ottaisivat Growbotin vastaan? Pitävätkö he sitä söpönä vai outona? Pelin demo on ladattavissa Steam-sivulta.









Pelin nimi: Rosewater Pelin julkaisija/kehittäjä: Grundislav Games
Alustat: PC Pelin tyyppi: Seikkailu, Indie
Ikäraja(t): n/a
Linkit: https://store.steampowered.com/app/1226670/Rosewater/

Kirjoittaja Harley Leger matkustaa vanhaan villiin länteen Rosewaterin kaupungissa. Steampunk-seikkailussa päästään tutustumaan viiteen eri seuralaiseen ja valitsemaan kuinka tarina etenee. Ensimmäisen työpäivän tehtävänä onkin haastatella vanhaa villin lännen miestä, mutta Harley päätyy pian värvätyksi keikkaan etsimään eteerilaitteen kehittäneen tohtorin aarretta.
Demo käsittelee pelin alkua, ja alkuperäisessä pelissä tulisi olemaan täysi ääninäyttely. Ikärajaltaan peli ei kummoinen ole, lähinnä tyyli herättää takaumia vanhoista Sierran ja Lucasartsin peleistä, ollen tosin  vakavampi.









Pelin nimi: Haiki Pelin julkaisija/kehittäjä: Application Systems Heidelberg/Richard Hörnig
Alustat: PC Pelin tyyppi: Tasohyppely
Kuvat&linkit:
https://store.steampowered.com/app/1395270/Haiki/


Haiki on tarkan hyppelyn tasoloikka, jossa vaahtokarkki etenee tasojen läpi etsien irronnutta päätään. Koska vaahtokarkilla ei ole minkäänlaista panssaria, ovat kaikki terävät kulmat hyvin vaikeita. Bonuksena tuplahyppy onnistuu ja kalteviin tasoihin voi tarrautua. Peli on tehty intuitiivisesti ja kontrollit vaikuttivat pehmeiltä demossa. Pieni liukuma oikealle johtui luultavasti käytetystä Xbox 360 ohjaimesta. Speedrun-muoto on tarkoitettu todella hardcore-pelajaille. Vaikka tasohyppelyt eivät sovi hitaille yksilöille kuten allekirjoittanut, on haiki hyvä esimerkki tämän tyypin peleistä. Demo on saatavilla Steam-sivulta.




No comments:

Post a Comment