Wednesday 11 May 2022

Welcome to the Game II

Syvällä webissä



Deep Web on paikka johon kenenkään ei kannata mennä. Monien anonyymipalvelimien takana on jotain. The Game on kauhupeli, jossa tarkoituksena on selvittää kaapatun tytön olinpaikka ennen kuin tämä kuolee. Tärkein pelimekaniikka on lukea Shadow Web-sivuja etsien HTML koodiin piiloitettuja vinkkejä salaseurasta.

Pelin tiedot



Pelin nimi: Welcome to the Game II Pelin julkaisija/kehittäjä: Reflect Studios
Alustat: PC Pelin tyyppi: Puzzle/Strategia/Kauhu
Ikäraja(t): ei
Arvostelijat: Rami Sihvo
Kuvat&linkit: https://store.steampowered.com/agecheck/app/720250/


Pelin premissi on todellakin kohtuullisen karsea. Vaikka pelin sivut ovat fiktionaalisia (paitsi youtube, jota voi todellakin katsoa pelin sisällä), on niillä vahva todellisuuspohja. Pelin kauhua edustaa salaliitto, etenkin palkkamurhaaja tai maskilliset kultistit, joka voivat tappaa pelihahmon. Lisäksi poliisi on kiinnostunut kuka selailee verkkoa ja wlan-verkkoihin murtautumisen takia voi karhuryhmä kenkiä oven sisään. Hakkerit saattavat murtautua koneelle ja viedä bitcoineja, onpa tämä päivä.

Ruutukaappaus
Peli lähtee liikkeille pervokanavan mainoksesta


Peli on osin proseduraalinen, eli vinkit ovat eri sivuilla, joskus piilotettuna HTML pohjakoodiin. Lisäksi osa sivuista on saatavilla pelin alusta laskettuna tiettyinä aikoina. Päähenkilö joutuu hakkeroitumaan wifi-verkkoihin, tekemään rahaa, jotta voi tilata parempia varusteita droonipostina yms.. Kaikki tämä 3d-maailmassa. Esimerkiksi Bitcoinia louhivat VPN palvelimet pitää asettaa manuaalisesti paikkoihin, ja niiden oikea asettelu onkin ensimmäinen kompastuskivi. 




 The Game II on turhauttava ja vaatii paljon aikaa että ensimmäiset koodit löytyvät. Näitä ei myöskään välttämättä näe pohjakoodista, vaan teksti pitää käydä läpi hiirellä, jolloin salainen linkki näkyy. Palkkamurhaajan lähestymisestä pitäisi myös kuulua varoittava ääniefekti, mutta aina tämäkään ei ole totta. Toki, 0day marketilta voi ostaa vinkin, joka kertoo jos kotisivulla on salainen linkki, mutta se on kallis ja rahareikiä on paljon.



The Game 2 on toisaalta erinomainen kuvaus turvattomuudesta jota ihmisten pimeys aiheuttaa. Peliin ei pysty suhtautumaan täytenä fiktiona, sillä oudot dark webin artikkelit joutuu lukemaan vähän turhankin tarkkaan. Peli on selkeä klassikko, ja sanoisin että sillä on vahva sisältövaroitus, se ei sovi kaikille, mutta sopii niille joiden elämä on vähän liian turvallista. Pelin painostava tunnelma on erinomainen ja jumpscareilta ei voi välttyä.





Peliä pelatessa voi pohtia, että...

  • Miksi pelaan tätä peliä?’
  • Minkälaisia ihmisiä on oikeassa deep webissä.



No comments:

Post a Comment