Thursday 5 May 2022

Synergy

Ei me mitään Garrys Modia tarvita



Pelistä nauttiminen onnistuu myös porukalla. Testattuamme Sven Co-op modia päätimme testata toista moninpelimodia Half Life 2 kanssa. Synergy on ohjelmamuokkaus joka käyttää sourcen moninpelikoodia muuttaakseen yksinpelikampanjan yhteistyöpeliksi. Gordon Freemanin sijaista kaikki pelaajat ovat kapinallisia. Peli-Rami teki kliinisiä testejä kaasuryhmän kanssa.


Pelin tiedot



Pelin nimi: Synergy Pelin julkaisija/kehittäjä: Synergy team
Alustat: PC (Steam), MacOS, SteamOS ja Linux Pelin tyyppi: Moninpeli, co-op, td, deathmatch, ohjelmamuokkaus

Pelin nimi: Half Life 2 Pelin julkaisija/kehittäjä: Valve
Ikäraja(t): PEGI 16




Half Life 2 moninpeliä tarjoaa useampikin modi, Synergy päätyi hyvien arvosteluiden takia testattavaksi, vaikka oli vielä beta-vaiheessa. Modissa on toki joukkue- ja kaikki vastaan kaikki pelimuodot, mutta Half Life 2, sen lisäosien ja muiden Source-pelimoottorin yksinpelisisällön nauttiminen porukalla on tärkein kiinnostuksen kohde. Synergy vaatii alkuperäisen Half Life 2 omistamisen toimiakseen.

Ravenholm

Ravenholmiinhan ei saanut mennä, eihän


Toisin kuin Sven Co-Op respawn on nopea, mutta ei liiallinen. Useat taistelut päätyivätkin siihen että viimeinen ryhmän jäsen puolustaa epätoivoisesti odottaen kavereiden paluuta. Kyllähän se kiroiluun päättyi joissakin tilanteissa. Pelin alkupuolella tapahtui myös tapaturmaisia kuolemia, mutta nämä karsiutuivat jostain syystä pois episodi kakkoseen menneessä.


.

Synergy tuntuu olevan vielä beta-vaiheessa ja skriptit kaatuvat joskus. Tätä tapahtuu vain vahvasti skriptatuissa tilanteissa. Lisäksi asiaksohjelmien välinen desync rikkoi veneillessä pelin jossain vaiheessa, vaatien lopulta palvelimen uudelleenkäynnistyksen. Pääsääntöisesti sourcen moninpeli tuntuisi olevan niin vahvalla pohjalla että yksinpeliä voi pelata yhdessä. Käytännössä bugeja kuitenkin on. Kaikkien rakastama Alyx näytti pitävä palvelinpelaajaa Gordonina - ratkaisu joka varmasti parantaa skriptien toimivuutta.


Flyppen ja Alyx

Sukulaisten kanssa voi pelata, mutta se ei ole välttämättä suositeltavaa


Kaiken kaikkiaan Synergy oli hyvä kokemus, ja joskus tekisi mieli käydä läpi muutakin Source-sisältöä serkkujen kanssa kuten Half Life 2 Beta tai Nightmare House 2. Vaikeusaste oli koko pelin ajan normaalilla mutta tuntui äärimmäiseltä - läpipeluuvideoista voidaan nähdä esimerkkejä siitä kuinka combine-vartija vaatii eliminoituakseen neljä haulikon laukausta lähietäisyydeltä.


 
Pelikasvatuksen kannalta moninpeli-ohjelmamuokkaukset eli modit antavat mahdollisuuden tehokkaammin kokea jokin pelikokemus yhdessä.


Puutarhatonttu

Flyppen ja kaveri






Peliä pelatessa voi pohtia, että...

  • Miksi Half Life 2 on klassikko?
  • Miksi venekappaletta vihataan yli kaikein?
  • Milloin skriptit bugaavat niin pahasti että uudeellenkäynnistys on tarpeen?


No comments:

Post a Comment