Monday 25 January 2016

Kingdom Come: Deliverance (alpha 0.4)


Tunkioita, ei lohikäärmeitä












Keskiaika ilman velhoja ja tulipalloja on harvinaisempi simulaation aihe: Kingdom Come Deliverance on ryhmärahoituksesta hyvät rahat nostanut peli, josta on olemassa tällä hetkellä tekniikkademo (Alpha 0.4). Tarina alkaa vuodesta 1403, Bohemian kuningaskunnan (eli nykyisen Tsekin) alueelta ja sijoittuu pienten kuningaskuntien välisiin nahinoihin - päähenkilön kylä on tuhottu ruhtinaiden välisissä sodissa joten omaa onnea pitää lähteä muualta etsimään. Peli tulee olemaan hiekkalaatikkomainen eli pelaaja saa valita vapaasti oman pelityylinsä.



Pelin nimi: Kingdom Come: Deliverance (alpha 0.4)Pelin julkaisija/kehittäjä: Tru Blu/Warhorse
Alustat: PC (Tulossa: OS X,Linux, PS 4, Xbox One) Pelin tyyppi: Roolipeli
Ikäraja(t): PEGI 18
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=p-_l6zfUdlg Pelikuvaa



0.4 Alpha Tekniikkademo sijoittuu pieneen kylään, johon päähenkilö saapuu. Luvassa on kyläläisten ongelmien selvittelyä sekä pikkupelien kuten tiirikoinnin ja parannusjuomien tekemisen opettelua. Peli on todellakin tällä hetkellä alpha-tason prototyyppi - pohjana on käytetty Cryengineä, joka tarvitsee säätöä ja muiden hahmojen tekoäly kaipaa vielä hoivaamista. Selvää kuitenkin on että pelin henkilöillä tulee olemaan yksilölliset päivärutiininsa Elder Scrolls-sarjan pelien tapaan. 


 

Se mitä pelissä toimii on vahva konsepti: monet ongelmat selvitellään keskustelemalla ja säilänheiluttelussa on ollut neuvonantajana Helsinkiin miekkailukoulun perustanut Guy Windsor. Mies kehui pelin historiallista otetta, jolloin hänet otettiin neuvonantaksi projektiin - lähettämällä sähköpostilla 200 kysymyksen lista. Historiallinen ote onkin niin vahva että seuraan projektia mielenkiinnolla kun se tulee Early Access-peliksi 2016, ja kirjoitan kun peli 2016 ilmestyy - tuolta alueelta lähti mm. Hussaarien kapina jota vastaan suunnattiin sitten useita ristiretkiä. Samoihin aikoihin oli myös kolme paavia, joten tälläinen epävakaa aika on hyvä lähtökohta mielenkiintoiselle "Elder Scrolls: Keskiaika" tyyppiselle-pelille.



No comments:

Post a Comment