Saturday 9 April 2016

Good Robot

Robottikapina



Pyrodactyl on kansainvälinen indie-pelikehittäjä jossa on jäseniä Intiasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Ryhmältä on julkaistu mm Unrest, joka on muinaiseen Intiaan sijoittuva roolipeli. Good Robot ottaa täysin erilaisen lähestymistavan: vuonna 2031 ihmiset ovat saastuttaneet planeetan pinnan ja Pyrocorp on kaivanut näille maan alle uudet kaupungit. Käy kuitenkin perinteisesti ja viruksen seurauksena robotit päättävät tuhota ihmiset. Viimeisen hyvä robotti käy taistelemaan tovereitaan vastaan.





Pelin tiedot

Pelin nimi: Good Robot Pelin julkaisija/kehittäjä: Pyrodactyl (2016)
Alustat: PC (Steam) Pelin tyyppi: indie, retro, räiskintä, roguelike
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami Sihvo (35)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=MN91Mb0miuc Traileri



Mitä pelissä oikeasti tehdään?


Good Robot on räiskintäpeli, joka saa pelaajan pitämään kielen keskellä suuta. Robotilla lennetään labyrintissa, osassa tasoista myös varoen osumasta seiniin. Muut robotit ovat vihamielisiä ja tuikkusäiteitä ja valopalloja onkin ilmassa paljon. Tuhoituista vihollisista kerättävällä pelirahalla voi päivittää omaa robottia tehokkaammaksi, sekä hankkia erilaisia hattuja. Hatut ottavat vastaan yhden osuman, joten ne toimivat eräänlaisena “ylimääräisenä” terveytenä.





Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?


Pelin tasot ovat proseduraalisesti generoitu. Tämä tarkoittaa, että sisältö ja vastustajien määrä vaihtelee. Pelaajalla on jonkinlainen kontrolli tarinan etenemiseen, eli voi haarautumakohdissa valita reittinsä. Ovissa olevat ikonit kertovat jos kyse on pomotappelusta tai muurahaispesällisestä robotteja. Pelaaja joutuu taktikoimaan päivitysten ja lisäelämien hankinnan välillä, joten harkintaa joutuu käyttämään useassa vaiheessa.




Pelin eettinen sanoma?


Jaa-a? Hatut ovat kivoja?


Kiinnostusta herättävät piirteet?


Good Robot on hyvin pelattava ja mukava. Ainakin XBox-ohjaimen välityksellä toiminta on jouhevaa ja kontrollit hyvin mietityt. Pelin proseduraalinen generaatio tarkoittaa sitä että jokainen pelikerta on erilainen - toisaalta pelaajalle tarjoillaan välillä kylmää kättä ja välillä saa hyvän aseen poimittua heti alussa. Toisaalta tälläinen Roguemaisuus saa pelaajan palaamaan pelin ääreen kerta toisensa jälkeen. Aseita, robottivastustajia ja hattuja (kyllä) on sen verran suuri määrä ja omaa robottia voi päivittää räiskimällä ansaituilla rahoilla että mielenkiinto pysyy yllä pitkään. Monet mukavat pienet yksityiskohdat ja huumoristinen asennoituminen piristää myös pelaajan päivää.


Jännitystä aiheuttavat elementit?


Peli on arcade-toimintaa alusta loppuun asti.

Ladattava lisäsisältö?


Ei. Peli on ostettavissa Steamista.


Pelin ikäraja?


Pelillä ei ole ikärajaa ja sen hahmoja ei voi sekoittaa ihmisiin, joten PEGI-ikäraja olisi luultavasti 7 tienoilla.




Keskustelunaiheita pelin tiimoilta

  • Mitä tässä pelissä on juuri nyt tapahtumassa?
  • Minkä takia peli on kiinnostava pelaajasta?
  • Voitko esitellä peliä?
  • Voiko sitä pelata yhdessä? Voitko opettaa peliä?
  • Jos peli vie paljon aikaa, voi kysyä miksi?
(vrt. Tuomas Harviainen, Yle 13.11.2014)

No comments:

Post a Comment