Wednesday 24 August 2016

Avalon Lords: Dawn Rises (public alpha)

Keskeneräistä strategiaa



Avalon Lords: Dawn Rises on Starcraftin ja Settlersin epäpyhä ristisiitos. Peli on sijoitettu Arthurin pyöreän pöydän ritarien aikaan, eli fiktiiviseen keskiaikaan. Tarkoituksena on eliminoida muut kilpailijat kartalla joko taloudella tai sotavoimilla.  Peli on avoimessa “early access”-vaiheessa Steamin kautta.

Tämä arvostelu oli saatavilla ennakkoon blogin Patreon-tukijoille.




Pelin tiedot



Pelin nimi: Avalon Lords: Dawn Rises Pelin julkaisija/kehittäjä: Animus Interactive (2016)
Alustat: PC Pelin tyyppi: Reaaliaikastrategia, Early Access
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (36), Duck (18)
Kuvat&linkit:
Trailer https://www.youtube.com/watch?v=dp9QDKdwWJw
Peliä https://www.youtube.com/watch?v=awiWm4lULao






Ennakkovaikutelma



Alussa pelaaja lähtee rakentamaan omaa linnaansa ja kyläänsä suuremmaksi. Työmiehet asetetaan keräämään resursseja ja maatiloja sekä mökkejä rakennetaan jotta kansalaisia riittää sotavoimiin. Pian ollaankin törmäyskurssilla lähimmän tietokonepelaajan kanssa, joka todennäköisesti koettaa ensiksi onneaan lähtemällä hakemaan voita leivän päälle:




Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?



Avalon Lords ei pelaamisen vaikeudella huimaa - pelaajia voi pelissä olla kuusi kappaletta, ja pelin pituus sekä muut optiot on helposti säädettävissä. Valitettavasti nykyinen versio on vielä beta-vaiheessa, eli vaikka monet asiat kuten kokemuksen kerääminen voitoista ja yhteisökeskus on valmiina, ei peli ole vielä julkaisuvalmis. Rakennusten ketjutus ei toimi, omien joukkojen tekoäly on typerää ja komennot on välillä annettava monta kertaa, jotta joukot toimisivat jotenkin järkevästi. Avalon on oikeastaan kouluesimerkki siitä miten Early Access vaikuttaa ketterään ohjelmistonkehitysprosessiin - monet pelin ominaisuudet tehdään pitkälle ja lyödään lukkoon todella aikaisessa vaiheessa. Tämän jälkeen tekijät käytännössä myyvät puolivalmista tuotetta.





Mahdollisuudet



Pelillä on kaikki mahdollisuudet olla iso hitti RTS-markkinoilla. Dynaaminen maailma ja kokemuksen kerääminen ovat mahdollisuus saada pelaajia tiiviimmin mukaan pelaamiseen. Hyviä RTS-pelejä on myös vähän ja Avalonilla on kaikki mahdollisuudet sellaiseksi. Peli tarvitsee kuitenkin selkeämpää käyttöliittymää, tekoälyn hiomista ja tasapainotusta tekoälyn kannalta - tekoäly kun tekee kasarmit pelaajaa nopeammin ja alkaa sen jälkeen spammia joukkoja takapihalle. No, kaikki tämä on alpha-versiolle ok mutta toimii jälleen kerran esimerkkinä siitä miten early access voi antaa väärän kuvan tulevasta tuotteesta. Tällä hetkellä peli on nk. ‘public alpha’ eli testiversio on saatavilla ilmaiseksi Steamin kautta.





No comments:

Post a Comment