Sunday 27 March 2016

Deliver Us The Moon (demo)

"Tuo kuu taivaalta"










Kickstarter-kampanjan onnistuttua alankomaalainen Keoken on päästänyt tukijansa kokeilemaan pelinsä demoa. Ideana on että maapallon resurssit ovat yhtymässä ja Maailman Avaruusjärjestöllä on ainoastaan yksi mahdollisuus pelastaa pallo. Yksi astronautti lähetetään kuuhun salaperäiselle tehtävälle.

Peliin julkaistiin ensiksi early access-muodossa 2018 ja lopulta kokonaisuudessaan 10.10.2019. Ajatukset viimeisestä kappaleesta voi lukea täältä. Kannattiko peli ryhmärahoittaa? Voisin sanoa että kyllä kannatti.

Pelin tiedot

Pelin nimi: Deliver Us The Moon Pelin julkaisija/kehittäjä: 2016 (Keoken)
Alustat: PC Pelin tyyppi: indie, early access
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (35)
Videokuvaa:
https://www.youtube.com/watch?v=5bwwUvWGo80 Teaser-traileri
https://www.youtube.com/watch?v=KeOtfWdIecs Scott Manley kokeilee

Ennakkovaikutelma


Kyseessä on demoversio pelistä, joten vielä ei voida sanoa lopullisesta tuotteesta mitään. Pääasiassa pelaaja juoksentelee ympärinsä sinänsä hienoissa lavasteissa ja painelee nappeja. Ilman keskustelukumppania tai tukea pelaaja alkaa myös pohtimaan pelin tarkoitusta. Tai sitä minkälainen pelillinen sisältö pelissä olisi? Varsinainen seikkailu tapahtunee sitten kuun pinnalla.




Kiinnostusta herättävät piirteet?


Tieteistarinana Deliver Us The Moon asettaa pelaajan hyvin mielenkiintoiseen tilanteeseen - etäisyyden ottaminen ongelmiin kun välillä auttaa. Eräs Apollo-astronauttien mieliinjäänen kohta lennolla oli kun maatamo nousi esiin kuun takaa. Seikkailupaikkana kuu on siis hyvä, koska oma koti on aina näkyvillä. Pelin rauhallinen tunnelma muistuttaa melko paljon Interstellar-elokuvaa, jossa myös oli luonnonvarojen ehtymisestä kyse. 




Mahdollisuudet


Deliver Us The Moon voi olla mielenkiitoinen taidepeli, joka johdattaa pohtimaan ihmisyyttä. Tällä hetkellä se on melkoisen autio lyhyt ja lyhyt seikkailu. Suuresta taustatarinasta viestittävät avaruustukikohta ja kiertoratahissi kuun pinnalle (!) - toivottavasti näitä ei sentään syytetä luonnonvarojen loppumisesta. Toisaalta, ratkaisuja luonnonvarojen ongelmiin on vähän, ne jakaantuvat epätasaisesti ja ihmisiä on jo aivan liikaa. Viimeiseen ongelmaan ei ole mitään mukavaa ratkaisua, koska esimerkiksi energiantuotanto kuussa ei sinällään ratkaisisi vielä ylikansoittumisen ongelmia. Kaiken kaikkiaan jään kuitenkin itse odottamaan kiinnostuneena, minkälainen ratkaisun pelintekijät tarjoavat?



No comments:

Post a Comment