Friday 30 September 2016

Deus Ex: System Rift DLC

 Hakkeritarina



Deus Ex: Mankind Divided jatkuu lyhyellä (3-4 tuntia) ladattavalla episodilla nimeltä ‘System Rift’. Rift on ensimmäinen yleiseen levitykseen julkaistuista ‘Jensen Stories’ lisäosista ja hinta on noin 12 euroa. Tarina lähtee liikkeille vanhan tuttavan ottaessa yhteyttä Jenseniin. Pian Jensen joutuukin hoitamaan koko työn ja murtautumaan Palisade-pankin futuristiselle palvelinosastolle. Siinäkö kaikki? Tarina on itseasiassa tarkoitettu ajamaan sisään uusi pelimuoto, nk. “Breach Mode”-läpi.


Pelin nimi: Deus Ex: System Rift DLC  (2016) Alustat: PC, PS4, XBox One
Ikäraja(t): PEGI 18 Arvostelijat: Rami (36)
Videot: Julkaisutraileri


'Breach Mode' on itsenäinen peli Mankind Dividedin sisällä ja se mahdollistaa nopean arcade-toiminnan virtuaalitodellisuudessa. Kyseessä on yksinpeli, mutta muiden pelaajien kanssa voi kilpailla kuka varastaa eniten tietoa ja nopeimmin? Deus Ex Mankind Divided on pääosin hidastempoista hiippailua, joten Breach Mode muuttaa pelin konseptia radikaalisti tiukalla aikarajalla ja nopealla toiminnalla - osa ihmisistä voi tästä pelimuodosta ihan pitääkin ja se selittää lisäosan korkeahkoa hintaa.




Mitä vähemmän pelaavien kannattaa tietää pelistä? 


System Riftin kohdalla kannattaa huomioida esimerkki siitä että täysihintaiseen peliin markkinoidaan mielellään lisäsisätöä ja pelissä on mahdollista hankkia ominaisuuksia avaavia kokemuspisteitä mikromaksuilla Kokemuspisteitä taas on episodin alussa vähän, joten selkeää tarvetta myös olisi. Toisaalta, jos mikä tahansa peli on ahkerasti käytössä kannattaa siihen hankkia lisäsisältöä, mutta rahastamisen maku tulee lähinnä siksi että täysihintaisessa yksinpelissä on mikromaksuja! Ongelmako? 



Vaikka Mankind Divided on aikuisten peli, tosin ikätunnistuksen puuttuessa kuka tahansa voi sen ostaa Steamista, joten olisi hurskastelua väittää etteivätkö myös alaikäiset peliä pelaisi, tosin suurta suosiota en povaa pelistä koska sillä on korkeat konevaatimukset ja pelisarjaa on markkinoitu nimenomaan pari-kolmekymppisille faneille joilla saattaa olla ylimääräistä rahaa.




Toinen huomion arvoinen seikka on enemmänkin pelisivistykseen liityvä huomio että pelissä voi tulla toinen “peli” mukana, joka voi näyttää visuaalisesti erilaiselta. Esimerkiksi lastenpsykologit kertoivat takavuosina lasten saaneen pelkoreaktioita “zombiepelistä”, joka oli viittaus Call of Duty-sarjan zombie-pelimuotoon. Välillä kylkijäisenä tullut peli voi siis olla vaikuttavampi kuin itse peli. Tämän ilmiön lisäksi liitännäiset pelit ovat myös oma ilmiönsä, esimerkiksi Android ja IOS-laitteille tehty Deus Ex: Go pelaamalla ansaitsee kokemuspisteitä Deus Ex: Mankind Divided peliin.

No comments:

Post a Comment