Wednesday 26 October 2016

Beholder (Beta)

Isoveli - olet sinä



Eletään 80-lukulaisessa dystopisessa neuvostovaltiossa. Mies saa käskyn tällä kertaa töihin kerrostalon talkkariksi. Talkkarin on tietysti vakoiltava asukkaita ja tehtävä raportteja asumusministeriölle varsin Orwellilaiseen tapaan - käytössä turvakameroita ja yleisavaimet. Aivan äärimmäisen törkeäksi uusi talkkari ei kuitenkaan tarvitse lyhtyä - talon asukkailla on omia tarpeita ja entinen omistajakin pohtii pakoa. Tämä saa pelaajan pohtimaan ollakko jyrkkä Iso-Veli vai asukkaiden suojelija.



Pelin tiedot


Pelin nimi:
Beholder (Beta) Pelin julkaisija/kehittäjä: Alawar Entertainment / Warm Lamp Games
Alustat: PC Pelin tyyppi: demo, manageripeli, draama
Ikäraja(t): PEGI 12, ESRB: Teen, Apple 12+
Arvostelijat: Rami (36)
Videokuvaa
Beholder gameplay trailer



Ennakkovaikutelma


Beholderin graafinen tyyli on tyylikkään minimalistinen. Henkilöiden toimet ja ajatukset kuvataan ikoneilla. Turvakameroiden kuvat näkyvät jatkuvasti, joten pelaaja tietää missä asukkaat liikkuvat. Hiirenklikkauksella löytyy erilaisia vaihtoehtoja, esimerkiksi asuntojen oviin kannattaa koputtaa ennen kuin menee yleisavaimella sisään. Pelissä on hieman Simsin ja hieman enemmän Papers, Please-pelin vaikutteita. Kiristykselle kun on oma kaavakkeensa.



Mitä kokeneempi pelaaja saa irti pelistä?


Beholder on avoimessa beta-testissä Steam-palvelussa. Nykyinen versio muistutti minua Papers, Please-pelin betasta sillä se on lyhyt, lupaava ja vähän karkea. Käyttöliittymä pyrkii olemaan helppokäyttöinen, mutta tehtävät olivat hieman hiomattomia.Pelissä kannattaa puhua ihmisille ja jopa auttaa näitä. Papers, Please lisäsi haastetta kokoamalla pelaajan pöydälle lisää virallisia papereita ja nostamalla perheen menoja - Beholder pyrkii ilmeisesti nostamaan myös menoja ja antamalla ministeriön tehtäviä, jotka on hoidettava tai millisi vie talkkarin vankilaan.


Mahdollisuudet


Betaversio antaa hyvin lupauksia, UI ja käyttöliittymä toimii hyvin mutta varsinaisesti pelattavaa on vielä toistaiseksi vähän. Kyllähän ‘harmaan’ moraalin pohjalta saa mielenkiintoisia tilanteita aikaiseksi. Beholder ei siis ole nukkekoti vaan kylmä trilleri, kun taas pelissä pitäisi ilmeisesti tasapainoilla mukavan kaikkien kaverin ja kylmän vakoilijan välillä. Ainakin trailerin perusteella talkkarin yllättävä asukas saattaisi ottaa oikeuden omiin käsiinsä. Täytyy myöntää että lähtökohta on sen verran mielenkiintoinen että tulen odottelemaan koko versiota.




No comments:

Post a Comment