Friday 2 October 2020

Rogue Company (Open Beta)

Haluatko rogueksi, siitä irtoo kicksi?


Tulevaisuudessa 'roguet', eli palkkasoturit, tekevät keikkaa kenelle vain ja ratkaisevat maailman ongelmia. Siis sellaisia jotka selviävät ampumalla. Peli on tällä hetkellä avoimessa betassa monelle alustalle ja sen pääkehittäjänä toimii Halo Worldin maailmanmestari Scott Lussier. Rogue Company kurottaa ilmaispelattavien räiskintöjen areenalle.

Pelin tiedot 


Pelin nimi: Rogue Company (open beta) Pelin julkaisija/kehittäjä: Hi-Rez Studios (2020)
Alustat: PC (Epic Store), PS4, Nintendo Switch, Xbox One Pelin tyyppi: 4v4 Joukkueräiskintä, kolmannen persoonan räiskintä
Ikäraja(t): PEGI 16, ESRB (Teen)
Arvostelijat: Rami+muut
Kuvat&linkit:
https://youtu.be/aQGy01wPGB0



Mitä peliharrastaja ajattelisi pelistä



Luonnehtisin peliä Overwatchin ja CS:GO yhdistelmänä. Rogue Company on suunnattu sekä kasuaaliin että vakavaan pelaamiseen. Tasot ovat tiiviimpiä kuin Fortnitessä ja toiminta muistuttaa hieman Gears of War-tyyppistä suojasta suojaan etenemistä. Pelihahmot pitäisi tiputtaa nopeasti ampumalla sillä vastustajat parantuvat hyvin nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä että jos vastustaja tiphtaa polvilleen, se pitäisi viimeistellä nopeasti. Tämä ei tietenkään aina ole mahdollista jos kavereita on läsnä.







Vuorojen välillä voi päivittää hahmonsa varustusta ja kykyä. Näinollen pelissä on hieman CS:GO-maista ekonomian hallintaa. Tämä toisi säästökierrokset mukaan peliin. Valitettavasti kaverille ei voi antaa rahaa. Pelin tyyli onkin se että edes tarkkuuskiväärit eivät tiputa vastustajaa yhdestä osumasta, joten pelaajan on asennoiduttava hieman eri tavalla kuin esimerkiksi CS:GO.





Pelin monetisaatiomalli näyttäisi olevan ilmaispelattava kosmettisillä ja pelipäivityksillä, joskin hahmojen kykyjä saa avattua pelaamisen lisäksi ostamalla kaupasta. Hahmot itsensä näyttävä olevan tällä hetkellä suurin osa pelattavissa, eli ne avataan pelaamalla eikä rahaa käyttämällä. 






Peliä kehitetään samaan aikaan sekä PC että konsoleille ja se tähtää samanlaiseen alustojen väliseen peliin kuin Fortnite. Tällä hetkellä peli on avoimessa betassa ja se pitää sisällään kuusi karttaa ja pelimuodot ovat 4v4 Extraction, 4v4 Demolition ja 2v2 Wingman. Näistä matseista ansaittavia Reputation-pisteitä voi käyttää ulkonäköpäivityksiin ja asehankintoihin. 







Peli oli pari kuukautta sitten hyvin vahvasti Twitchissä katsottu, mutta tällä hetkellä sitä ei katsota kovinkaan paljon. Näyttäisi siltä että pelia tuettiin vahvasti maksettavilla mainoksilla. Esimerkiksi itse sain beta-koodini twitch droppien kautta katsomalla videota noin vartin verran. Muita ongelmia ovat sisällön vähyys ja jossain määrin exploittaajat. Kaikkia karttojen eksploittausmahdollisuuksia ei ole vielä saatu tukittua.. Matchmaking- koodi tuppaa työntämään pelaajia pelaamaan samojen kanssa, ja sekä aloittelijat että veteraanit päätyvät samoihin peleihin. Jonkin verran epäilyä herättää pelin sopiminen e-urheiluun, ainakin nykyisessä muodossaan Ranked-hakua pitää parantaa, matchmaking ja monet muut bugit pitäisi korjata. 




Kuvaohjelmaluokittelijan näkökulma



Rogue Companyn väkivalta pyrkii oleman CS:GO-tasoista, eli verta lentää ja paikat hajoavat luodeista mutta sen kummallisempaa kovaa väkivaltaa ei ole. Peli on aika puhtoinen, joskin ryömivien vastustajien lopettaminen tietysti näyttää vähemmän siistiltä ja saattaa nostaa PEGI-ikärajan 16. Perusteena PEGI:n ikärajaan onkin “Strong Violence” ja ESRB ikäraja Teen. Tämän lisäksi konsoleilla pelattavaksi. Nintendo Online tai Playstation Plus tarvitsevat 18-vuotta täyttäneen tekemään hankinnan.
 




Vanhempien ja pelikasvatuksen kannalta



Rogue Company onkin verrattu Valorantiin. Se ei ole suoranainen klooni, vaan samantyyppinen peli. Tällä hetkellä vastaavia räiskintöjä onkin useita, ja hyvä kysymys on mitä näistä kannattaa pelata. Ilmaisina vaihtoehtoina ovat esimerkiksi CS:GO, Valorant, Rogue Company vai jopa juuri ilmestynyt Hyperscape? Hyperscape on vielä kaiken lisäksi PEGI 12. Makuasioista voi väitellä, mutta kukaan ei oikein osaa ennusta mikä peleistä kerää pelaajien suosion. Jotkut pitävät Rogue Companyn puolta, mutta toisia taas sen puutteet häiritsevät. Varmaa on että Valorant on myös vahvasti kehityksen alla oleva peli, jossa on omat buginsa. Valinta ei ole välttämättä kuitenkaan ihan helppo. Rogue Companyyn voi käyttää rahaa erilaisten pelipakettien muodossa, Starter-packissa tulee mukana asu, eeppinen asekuvio, tanssiemote, spraymaali (kuten CS:GO) ja kaksi pelattavaa hahmoa avattuna.




Peliä pelatessa voi pohtia, että...

  • Kannattaako miekkaa heittää?
  • Miten aseilla saa ammuttua tarkemmin? Pitäisikö kyykistyä ampuessa?
  • Kannattaako pupuhyppyjä tehdä kuten kynärissä aikoinaan?
  • Kannattaako Stealth-perkkejä ottaa? Miksi/Miksi ei?
  • Onko pelin kuvaaminen kolmannesta persoonasta sitä pilaava piirre? Pitäisikö e-urheilupelien olla ensimmäisestä persoonasta kuvattu?


No comments:

Post a Comment