Thursday 6 August 2015

Assembly Summer 2015 pelinkehityskisa





Assembly Summer 2015-tapahtuman pelinkehityskisassa oli jälleen kerran paljon kovatasoisia ja innovatiivisia pelejä, hieman yllättäen monen pelaajan räiskintäpelien dominoidessa kisasarjaa. 27 kilpailuun lähetetystä tuomaristo valitsi 15 kilpailemaan assembly-vieraiden äänistä. Kilpailun osanottotyöt olivat ladattavissa jo viikkoa ennen tapahtumaa:

www.assembly.org/demoscene/game-development/game-development-entries/




1. Running Beer (Windows)

Lähitulevaisuudessa presidentti Räisänen kieltää keskioluen myynnin ja sen hallussapidosta rankaistaan ankarasti!! Päähenkilö on kaljavaras jonka tehtävänä on kääntää kaupasta olutpulloja samalla vartijoita vältellen. Duck (16) kokeili peliä ja piti ideaa hauskana. Peli on eräällä tavalla parodia Metal Gear Solid-hiippailupelistä. Pelin on tuottanut Kaljameri Games.


 


2. Hot Doggety (Windows)

Peli, joka ilmeisimmin kertoo miksi koirille ei saa syöttää makeaa? Pelaaja ohjaa puistossa kävelevää mäyräkoiraa joka pitenee jokaisesta syömästään herkusta. Eli: matopeli koiralla. Duck kokeili peliä ja ihmetteli mitä tekijöiden päässä on liikkunut? Varmaankin liikaa ES-energiajuomaa? Team Mäyris.






3. Armadillo Adventure: Draw and Roll (Windows, Android)

Vyötiäinen seikkailee tässä toiminta-ongelmanratkaisupelissä pyörimällä eteenpäin keräillen samalla timantteja. Vaaroja edustavat kuopat ja ikävät linnut. Pelaaja auttaa sankaria piirtämällä uusia etenemisreittejä ja esteitä. Tuiske Productions





Muita kilpailuun osallistuneita, mutta palkintosijoilta jääneitä pelejä:


Billion Feet Above

Unissa saadaan siivet. Billion Feet Above on seikkailupeli eläinradalla. Graafinen ulkoasu tukee aihetta ollen värikynämäisen tyylitelty. Hyvin erilainen ja tyylitelty taidepeli, joten ei ihme että peli ei menestynyt. Acid Weasel Entertainment.






Casual Mercs

Ilmeisesti tulevaisuudessa yrityksissä voi edetä vain eliminoimalla työkaverinsa! Casual Mercs on toimistosotaa improvisoiduilla aseilla lähiverkon välityksellä. Varsinainen innovatiivisuus tulee siitä että vastapuolen kunnon näkee puseron väristä. Eli toimistosingon osumasta paita värjäytyy keltaiseksi. Tuottajana Roistot.








Cavengers

Luolalentelypeli Cavengers yhdistelee Thusteria ja V-Wingiä neljän pelaajan arcademäiskinnäksi. Tarkoituksena on kerätä luolasta arvokkaita mineraaleja ja samalla ampua muita pelaajia. Eli- oikein kätevä peli pienen joukon kisailuun.Pelin on tuottanut BoxFort, mistäpä muualtakaan kuin Kajaanista.







Carwar / Combat Racers

Autosota on romurallia maksimissaan neljän ihmispelaajan kesken. Peli tukee kahta XBox-ohjainta ja kahta pelaaja näppäimistöllä. Peli tuo mukavalla tavalla mieleen 90-luvun Slicks&Slidet. The Major Game Company








Mayhempunch

80-luku ei ilmeisesti ikinä loppunut. Futuristisen gladiaattorin trikoissa pelaaja pääsee taistelemaan robottilaumoja vaarallisella areenalla aseenaan mm. sorkkarauta ja banaani ja ansat. Tarkoituksena on tuhota robotteja mahdollisimman monta kahdessa minuutissa. Banaanipojat.






Office Rampage

Yritysmaailma on rankkaa ja Office Rampage päästää pelaajan ottamaan yhteen seitsemän muun kanssa toimiston hallinnasta. Paljon aseita ja rikkoutuva ympäristö tarkoittaa jälleen kerran hyvää vaihtoehtoa peliksi jos haluaa teurastaa kaverinsa. N Heinonen, J Salonen, T Ruuskanen & M Seidler







Pogo Mad

Jotkut peleistä ovat olleet demoversioita, mikä voi olla ihan pätevä tapa saada mainetta kaupalliselle peliprojektille? Pogo Mad on graafiselta ulkoasultaan huoliteltu projekti jossa avaruusolio hyppii hyppykepillä pitkin aavikkoa. Helppona ja harmittomana peli selkeästi suunniteltu koko perheen peliksi, mika on oikein hyvä idea. Sandy Entertainment.






Starcore

Ovela räiskintäpeli, jossa pelaaja kontrolloi tähtiporttia puolustavaa avaruusalusta. Pelissä on raideräiskinnän elementtejä ja paljon powerup-elementtejä. Välillä osuminen on vaikeaa ja kontrollit tahmaavat omista Unity-projekteista tutulla tavalla. Silti, tuore astelma saa innovatiivisuuspisteitä irtoamaan. One Nerd Army


No comments:

Post a Comment