Tuesday 18 August 2015

Quasar: Deluxe Edition

Välirikko avaruusaluksessa



Tähtilaiva Quasarin viisihenkinen miehistö päätyy välirikkoon ja mököttämään pitkäaikaisen reissun päätteeksi. Aluksen lääkäri päättää alkaa rakentamaan miehistön romuttuneita välejä. Kyseessä on Heroine's Quest-retroseikkailun tehneen Crystal Shardin lyhyt, 90-luvulle kunnioitustaan osoittava, hiirivetoinen seikkailupeli.



Pelin tiedot


Pelin nimi: Quasar: Deluxe Edition Pelin julkaisija/kehittäjä: Crystal Shard (2011)
Alustat: PC (windows 8) Pelin tyyppi:  seikkailu, point&click, indie
Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami Sihvo (35)


Mitä pelissä oikeasti tehdään?

Crystal Shardin pelit ovat vanhanaikaisia ‘point and click’- eli hiiriohjattavia seikkailupelejä. Firman erinomaiseen ansioluetteloon kuuluu mm. fantasiaseikkailu Heroines Quest, joka emuloi vanhoja Quest for Glory-pelisarjan seikkailupelejä. Pelit on toteutettu vastaavan tyyppisten pelien kehittämiseen tarkoitetulla Adventure Game studiolla. 




Pelin eettinen sanoma?

Peli kertoo valitettavan tutusta aiheesta eli ihmisten välien rikkoutumisesta ja siitä miten niitä korjataan. Esimerkiksi konemestari vetäytyy virtuaalitodellisuuteen riidan seurauksena ja turvaupseeri menee murjottamaan yksin kylmäkammioon. Ilmiö on tuttu korkeassa paineessa työskentelevistä firmoista - jokainen reagoi omalla tavallaan, mutta kaikkia tarvitaan sovinnon aikanaansaamisessa.



Kiinnostusta herättävät piirteet?

Pelissä on neljä pelattavaa hahmoa ja tämä tekee sikäli mielenkiintoiseksi että eri hahmot kertovat vähän eri asioita ympäristöstä. Lopulta aluksessa on sitten laite jonka tarkoitusta kukaan ei tiedä (trisk).Kaikkia ongelmia ei myöskään voi ratkaista samalla henkilöllä vaan kaikkia tarvitaan. Kaikki ovat ongelma ja kaikki ovat myös ratkaisu - siksi pelin eettinen sanoma on hyvin vahva. Merkityksellistä ei ole se miksi olet loukkaantunut vaan mitä olet valmis tekemään tilanteen korjaamiseksi?

Pelin huonoin puoli on sen lyhyys, toisaalta pelaaja saa nopeasti onnistumisen kokemuksen pelistä, ja tämä on äärimmäisen hyvä asia.


 

Ladattava lisäsisältö?

Peli ei ole ilmainen, ehkä pituuteensa nähden hieman kallis ja hankittavissa http://www.adventuregamestudio.co.uk/ kautta. (Toisalta todellinen kunnianosoitus, Heroine's Quest, oli taas ilmianen, joten ihan tuen vuoksi suosittelen ihmisiä ostamaan Crystal Shardin pelejä)





Keskustelunaiheita pelin tiimoilta

-Miksi ammattilaiset ajautuvat riitoihin?
-Miten löydetään tie ulos ristiriidoista?
-Mitä olisit valmis tekemään välien säilyttämiseksi?
-Mikä on asia jolla sinut voi lepyttää, tai mikä on asia joka saa sinut jaksamaan?

No comments:

Post a Comment