Wednesday 20 July 2016

Tales of the Alfa Legion: The Screaming Night

Keisarin puolesta!



Patreon on sivusto jossa voi lahjoittaa rahaa taiteilijoille. Sivustolla on törkyä ja sitten oikeasti mielenkiintoisia projekteja kuten toisella puolella pohjanlahtea toimiva Bruva Alfabusa joka on tuottanut paljon Warhammer 40.000 fanitaidetta, painottuen parodiaan ja satiiriin. Mies tunnetaan parhaiten “If the Emperor had a Text-to-Speech Device”- (TTS) sarjasta youtubessa, joka keskittyy myös kyseinsen universumin epäloogisuuksille naureskeluun ja rankkaan päänaukomiseen Games Workshopille. Tales of the Alfa Legion on RPG Maker VX Ace-ohjelmalla tehty roolipeli joka kertoo absurdilla tavalla epäpätevästä jaoksesta, tulevaisuudessa jossa on vain pahaa mieltä ja sotaa.





Pelin tiedot

Pelin nimi: Tales of the Alfa Legion: The Screaming Night Pelin julkaisija/kehittäjä: Bruva Alfabusa (2012-2016)
Alustat: pc Pelin tyyppi: roolipeli, parodia Ikäraja(t): -
Arvostelijat: Rami (36)
Kuvat&linkit:
Let’s Play



Ennakkovaikutelma


RPG Maker-ohjelmalla on tuotettu monia japanilaistyyppisiä roolipelejä, mutta Warhammeriin pohjautuvia pelejä ei pahemmin ole, ehkä Games Workshopin lakimiesarmeijan takia? Alfa Legion julkaistiin suoraan sanottuna puolivalmiina - tästä huolimatta pelissä on suuri määrä käsin piirrettyä taidetta, erinomaiset efektit ja pätevä taistelujärjestelmä. Ehkä siis kyse on ollut taas projektista jossa tavoitteet on asetettu vähän turhan korkealle? Peli on hyvin samantyyppinen kuin miljoona muuta RPG Maker-peliä, eli sivutehtäviä suoritetaan, paikkoja tutkitaan ja suuri joukko kerettiläisiä päästetään hengiltä vuoropohjaisessa taistelussa, dialogin painottuessa ehkä enemmän kuin muissa vastaavissa peleissä.


Kiinnostusta herättävät piirteet?


Pelin päähenkilönä on kuljetuskomppanian kersanttia Algidus, joka on vähän työkalupakin tylppä työkalu. Siinä missä TTS onnistui kerran olemaan jopa minuutin verran vakava, pyrkii Alfa Legion silkalla absurdilla asettelulla huvittamaan pelaajaa. Alfa Legioona on samanniminen kuin eräs petturilegioona koska on itseasiassa näistä polveutuva lojalistijaos joka fanittaa Avaruussusia... Pelin tapahtumapaikkana on Scanidivuksen sektori ja Swedesian planeetta… (Kyllä vieressä on Findan lumen täyttämä ikuisen yön planeetta jossa soditaan jatkuvasti punaisia kaartilaisia vastaan). Pelin alussa varoitetaan fiksusti: “ryppyotsaiset Games Workshopin kirjoitusten palvojat, älkää vaivautuko”.









Mahdollisuudet?



Ottaen huomioon että Tales of Alfa Legion jäi kesken, on se ällistyttävän hyvin tehty äänisuunnittelua ja efektejä myöten. RPG Maker-peleissä ei myöskään yleensä ole ‘Quicktime Eventtejä’, eli nopeita refleksejä vaativia tilanteita. Superraskasta Baneblade-tankkia vastaan taistellessa tulee mieleen että hyvän pelikokemuksen osaset ovat hyvin kasassa ja komissaarinhattua nostetaan hyvin klassisille roolipelikliseille kuten: “käy tappamassa kolme muinaista dreadnoughtia ja palaa tänne saadaksesi superaseen” (tirsk). Tietysti ironinen sävy on koko pelin läpäisevä - prometheum-polttoainetta säilytetään tietysti temppelin kellarissa epäkuolleiden seurana ja pakollisia kerättäviä esineitä ovat kaktukset - jääplaneetalta. 

Algidus tietysti lähetetään tehtävälle tappamaan petturikaartilaisia johtava komissaari ilman mitään tukea tai varusteita, josta seuraakin kaartilaisten leirissä hiippaillessa huvittavia yhtäläisyyksiä Metal Gear Solid-pelien kanssa. Tässä tapauksessa tosin puolen tonnin painoinen soturi kun pystyy jostain syystä hiippailemaan vartioiden taakse ja lyömään näitä sahamiekalla ilman että kukaan huomaa mitään!



Peli on myös hyvin uskollinen Warhammer 40k-universumin konteksille - esimerkiksi saman tekijän TTS on absurdiudestaan huolimatta yllättävän uskollinen kuvaus siitä mitä tapahtuisi jos Keisari löytäisi tiensä takaisin Imperiumin rattiin? Peliä tehtäessä on ymmärretty että Algidus on SPACE MARINE (eli ‘tähtiritari’, jos epävirallista suomennosta haluaa käyttää), eli yli-ihminen, eikä mikään normaali ihminen joka voi kuolla - taskulampun tehoisen - laser-kiväärin osumaan. Tietysti jos vastassa on koko armeija niin vastustajia on yksinkertaisesti vain liikaa.




Pelin hiomattomuus näkyy enemmän loppupelistä pelin marssittaessa peliin tuttuja hahmoja Alfa Legioonasta ja heittäessä Algiduksen tutkimaan kerettiläistä kulttia, mutta myös loppupelistä tarjotaan mielenkiintoista tekemistä (pelin pituus on n. 6 tuntia).





Peli on ladattavissa:


https://drive.google.com/file/d/0B2XXYwDE_NcbYnFVVGxzU0tkWjQ/view









No comments:

Post a Comment