Saturday 4 April 2020

Ilmaisia pelejä, viikko 14/2020

Promootiopelit, paras ostos ikinä



Pelien julkaisualusta Epic Games Store (Fortnite) jakaa kuukausittain  ilmaisia pelejä. Tämä ei ole mainos, vaan suosittelen hyviä pelejä jotka on saatavilla 9.4 mennessä. Jos ikä ja tyyli sopii, voi näitä testata vaikkapa oman perheen kera. Käyn läpi myös vähän Good Old Games ja Origin ilmaispelejä jotta en keskity vain yhteen alustaan. Steamin pelit täyttäisivät useamman blogin, joten anekdoottina voidaan mainita että pelit jotka ovat ilmaiseksi jaossa päätyvät usein 100% alennukseen Steamissa (esim. Drawful 2 on tällainen).
Epic houkuttelee uusia asiakkaita tarjoamalla usein ilmaisia korkean profiilin pelejä.





Drawful 2 (9.4) - Piirrä ja arvaa hauskan huonoja raapustuksia. Ainaostaan yhden pelaajan tarvitsee omistaa peli, sillä peli tukee nk. 'Remote play' optiota, eli osallistujat voivat liittyä peliin surffaamalla selaimella jackbox.tv-sivustolle.



Totally Realible Delivery Service (8.4 mennessä) - Kohellusta sekä paikallisen että nettimoninpelin kautta.



Gone Home  (9.4) - Verkkainen taidepeli oman lapsuudenkodin tutkimisesta. Ainoastaan lievästi pelottava. Suosittelen kaikille peliverkostolaisille ihan tarinansa puolesta. PEGI 16.



Hob (9.4) - Värikäs toimintaseikkailu. PEGI 12.



Sherlock Holmes: Crimes and Punishments (9.4-16.4), etsiväseikkailu. PEGI 16.


Good Old Games

GOG tarjoaa demoja ja lisäosia omiin peleihinsä.
+ ikärajatiedot, jos saatavilla.


Huom: Useita demoja pelejä ja lisäsisältöä ilmaisena, mm. wanhat seikkailupelit Lure of the Temptress & Beneath a Steel Sky. Tällä hetkellä prootiona jaossa on yksi uusi peli.









Symmetry - Sivusta kuvattu selviytymis-managerointipeli autiolla planeetalla. PEGI 12



Origin

Origin perustuu 'pelit plaveluna' ajatukseen, joten niistä pitää useimmiten maksaa.

-Paljon ilmaispelattavia pelejä (esim. Apex Legends) EA access (XBox) & Origin access (PC&Mac) kuukausimaksulla (5$ kk) voi myös pelata melkoista joukkoa pelejä, mm. FIFA, NHL ja NBA-pelit (EA). Lego Batman, Mass Effect, Sim City (Origin). Molemmissa palveluissa on sekä aikuisten että lapsille sopivia pelejä sekaisin, joten pelit palveluna on kodin kannalta sekä hyvä että ongelmallinen toimintamuoto. Melkein suosittelisin Originia jos perheessä on varttuneempia teiniä tai täysi-ikäisiä lapsia.

No comments:

Post a Comment