Friday 17 April 2020

Ilmaisia pelejä viikko 16/2020

Eli jos kukkaron nyörit ovat tiukilla...


Jälleen kerran on asiallista käydä läpi mitä pelejä voi pelata ilmaiseksi. Sivuutan tässä ‘Free To Play’-pelit ja keskityn perinteisesti ostettuihin peleihin, joita tarjotaan ilmaiseksi. Pelialustoista Epic Games pyrkii houkuttelemaan käyttäjiä tarjoamalla viikottain vaihtuvia pelejä, Humble Bundle on hyväntekeväisyyteen rahoja keräävä alusta ja Steam tarjoaa yleensä ilmaisia viikonloppuja useisiin peleihin, sekä valtavan määrän F2P-pelejä. Tarjouksia kaikissa alustoissa on liian valtava määrä mainittavaksi. Vanhemmille tiedoksi missään näissä alustoissa ei ole minkäänlaista ikärajan tunnistusta, joten kuka tahansa voi hankkia seuraavat pelit.



Epic games


Just Cause 4 



Just cause on toimintaseikkailu-hiekkalaatikko, jossa fysiikka ei ole esteenä. Pahisdikaattorilla on käytössä säänhallintajärjestelmä ja siksi yhden miehen armeija Rico Rodriguez näyttää hänelle mistä kana pissii. Toiminta on epäuskottavaa ja hauskaa, esimerkiksi fysiikalla leikkiminen ja tästä syntyvä komedia on yksi pelisarjan tavaramerkeistä, superkoukuilla voi kytkeä mitkä tahansa kaksi pelin objektia yhteen nämä törmäävät toisiinsa. Saatavilla ilmaiseksi 23.4 asti. Ikäraja: PEGI 18 (kielenkäyttö ja väkivalta sivullisia kohtaan).


Wheels of Aurelia 



Roadmovie on elokuvagenre, joka on välillä kääntynyt peleiksikin. Wheels of Aurelia lainaa vaikutteensa Il Sorpasso-elokuvasta ja Out Run ja WRC 1993-peleistä eksoottiseksi yhdistelmäksi visuaalinovellia ja ajopeliä. Tarina kertoo Lellan automatkasta italian läpi vuonan 1978. Pelaaja ohjaa autoa linnunsilmäperspektiivistä ja keskustelee matkustajien kanssa. Elokuvajuurille uskollisesti keskustelut vaihtelevat yksinhuoltajuudesta fasismiin. Saatavilla ilmaiseksi 23.4 asti. PEGI 12 (kielenkäyttö).


Tulossa: For the King (23-30.4)



Vuoropohjainen roguelike yksin/moninpeli, jossa seikkailijaryhmä taistelee tiensä generoitujen tasojen läpi etsiessään kuninkaan surmaajaa. Pelin juoni on aika simppeli, mutta yhteistyöpeli tarjoaa mahdollisuuden taktikoida kolmen kaverin kanssa.



Humble Bundle


Humble Bundle myy peli, e-kirja, musiikki ja muita kokoelmia sopuhintaan, hyväntekeväisyyden takia. Uutiskirjeen tilaajille tarjotaan Manual Samuel-peliä ilmaiseksi 19.4 asti. 




Manual Samael kertoo miehestä joka tekee kuoleman kanssa kaupat. Jos hän selviytyy päivästä ilman motorista hallintaa, hän saa elää. Eli QWOB-pelin tapaan slapstick komediaa ja jäsenten hallintaa. PEGI 16 (Väkivalta)


Uplay 



Ubisoftin alustasta voi olla montaa eri mieltä, mutta Assassin Creed 2 on ilmaiseksi jaossa. Assassin Creedit ovat salamurhapelejä, ja pelisarjan toinen osa esitteli ideat jota on toistettu loppuun asti. Peliraadin arvostelu kannattaa pelistä lukea ihan yleissivistyksen vuoksi. PEGI 18. Ilmainen 17.4, eli vielä tämän päivän iltaan asti.


STEAM


Steam-pelialusta tarjoaa paljon alennuksia, ilmaispelattavia pelejä sekä perinteisistä maksullisista peleistä ilmaispelattavia viikonloppuja, jotka ovat hyviä pelin testaamiseen ennen sen hankintaa.
Muista Steamin tarjouksista kannattaa mainta moninpeli-kokkaaminen: Overcooked -75% ja Overcooked 2 -40%, Jackbox bilepelipaketti -59% ja lapsiperheille Lego-pelit -75%. Tarjoukset ovat noin suunnilleen 20.4 klo 20.00 suomen aikaa asti voimassa.

Lost Daughter




Avoimen maailman etsintäpeli, jossa isä etsii tytärtään kaupungista. Vähän opiskelijaprojektin tunnelma tulee tästä pelistä, joten ehkä tämä kannattaa ohittaa? Saatavilla 20.4 asti ilmaiseksi.


Northgard



Viikinkistrategiapeli rakenna- ja valtaa tyyliin. PEGI 12 (Väkivalta). Saatavilla 20.4. asti. -50% alennus.


Terratech




Robottiajoneuvoijen rakennuspeli. Yksi hauska pelimuoto tässä pelissä on rakennettujen robottien kilpailuttaminen areenalla. Bittileiri suosittelee etenkin pelaamista yhteistyöllä. Pelin kehittäjien mukaan sisältö sopii kaikille. Saatavilla 21.4 asti. -40% alennus.





Total War Warhammer 2



Strategiaa fantasiamaailmassa, jossa on vain sotaa. Tästä voisi jatkaa pidempääkin tarinaa mutta kannattava tutustumiskohde. PEGI 16. Saatavilla 19.4 asti. -75% alennus.


Beat Hazard 1 & 2



Räiskintäpeli musiikin tahtiin, tukee oman musiikin käyttämistä. Ei ikärajaa, mutta Ultra-versiolla oli PEGI 7 ja ESRB: Everyone. Kts. Vanha Peliraadin arvostelu. Pelattavissa 20.4 asti. -70% / -35%. Beat Hazard maksaa kaksi euroa joten en keksi mitään järkevää syytä miksi sitä ei kannattaisi omistaa.




Devolver Bootleg





Vitsi tässä oudossa pelikokoelmassa on se että kaikki kahdeksan tarjottua pelejä ovat halpoja kopioita alkuperäisistä. Pelattavissa 20.4 asti. -50%



Borderlands Game of the Year Enhanced Edition



Borderlands on avoimen maailman yhteistyöräiskintä roolipelielementeillä. Se kuittailee monille muille maailmanlopun jälkeisille peleille. Paranneltu versio sisältää paranneltua grafiikkaa ja elementtejä kakkososasta kuten minikartta, kompassi ja hahmojen ulkonäön muokkausvaihtoehtoja. Pelattavissa 23.4 asti. PEGI 18. -67%


Absolver


Toimintaroolipeli avoimella maailmalla höystettynä. Pelaaja voi taistella tietokonevastustajia tai muita ihmispelaajia vastaan joko verkon yli tai paikallisverkossa. Yksinpeliä voi pelata yhteistyöllä kolme pelaajaa. Pelimekaniikka perustuu liikkeisiin ja oman korttipakan tekemiseen. Vähän ehkä yllättävästi peli PEGI 12 urheiluun verrattavan verettömän väkivallan takia. Pelattavissa 19.4 asti. -75%


No comments:

Post a Comment