Thursday 14 May 2020

Ilmaisia pelejä, viikko 20 katsaus

GTA 5 Ilmaispelinä


Epic Games Storen ‘mysteeripeliä’ on povattu, mutta ‘vahingossa’ vuotanut twiitti paljasti sen olevan GTA 5! Lisäksi Steamissa on yksi peli ilmaisena. Alennukset heijastuvat GOGin ja Steamin välillä: Stellaris -75% alennuksessa niille jotka kaipaavat massivista avaruusstraegiaa. Suomalaisen Remedyn Alan Wake on -90% alennuksessa ja alle kaksi euroa. GOGissa myös Zombiepeli-alennuksia seuraavat kolme päivää, eli jos Walking Dead kiinnostaa niin sen saa 50% alennuksella tai enemmän. Herättelevä This War of Mine on myös -70% alennuksessa.


Epic Games


Grand Theft Auto 5 (-21.5 asti)



Avoimen pelimaailman virstanpylväänä pidetty rikollis-hiekkalaatikko GTA 5 on monella tapaa kulttuurihistoriallinen peli. Alunperin arvostelin sen Peliraati-projektiin. Miksi se on PEGI 18? Kampanjassa on kidutusta ja pelissä voi käydä lääppimässä naisia strippiklubilla. Peli on kuitenkin monta muutakin asiaa kuin aikuisille suunnattu peli: satiirina se on erinomainen, hiekkalaatikkona vetoava, pelinä mukiinmenevä, juoneltaan typerä ja ilmiönä vähän turhankin suosittu.

Online-pelimuoto oli oikeastaan täysin uusi peli, tehden siitä vieläkin paremman ja jatkuva tuki on pitänyt tämän mielenkiintoisena. Päämäärättömyys on vähentynyt erilaisten pelimuotojen ansisota. Käyttäjät voivat myös nykyään tehdä omaa sisältöään peliin. Se on samalla myös yksi lasten pilaamista peleistä. Nettitehtävissä ei usein pysähdytä (tai osata) lukea tehtävänantoa. Käytös on mitä on. Voidaan kyseenalaistaa kannattaako aikuisten pelata tätä peliä? Nuorisolle peli oli ‘kielletty hedelmä ja yksi motiivi siihen miksi lasten pelaaminen lisääntyi oli mahdollisuus rallin ajamiseen, joskin tähän löytyisi parempiakin epeljä. 

Suosittelen, että nyt kun kaikki lapset ovat pelanneet jo peliä niin vanhempienkin kannataisi tutustua siihen. Yksi huhu väittää että GTA 5 olisi menossa täysin ilmaispelattavaksi tämän jälkeen, joten voi olla että mikromaksut lisääntyvtä Online-pelimuodossa. PEGI 18






Steam

Showdown bandit (-2.6 asti?)



Henkiinherännyt nukke yrittää paeta TV-studiolta. Mietinkin että Pikku kakkosen nuket olivat epäilyttäviä… Peli on tyyliltään episodimainen kauhu/hiippailu/seikkailu ja menee hyvin nopeasti hyvin synkäksi. Jotkut sivut väittävät peliä PEGI 12-peliksi, mutta en voinut varmistaa tätä. Kanadalainen julkaisija ei ole käyttänyt maan ikärajoja. Kauhuefektien kanssa tämä on vähän hilkulla. Painajaisbensaa pelissä on ihan tarpeeksi.


The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game


Ninjago eli ninja-lego peli on saatavilla seuraavat 20 tuntia PS4, XBone, ja Steam-palveluista. Tarjous umpeutuu 22.5 klo 9.59 suomen aikaa.


Good Old Games



Postal: Classic and Uncut



Isometrinen räiskintäpeli joka mainostaa itseään sillä että se on kielletty kymmenessä maassa. Ensimmäinen Postal oli tosiaan vähän opiskelijaprojektimainen räiskintä, tyypistä joka menee psykoosiin uskoen yhdysvaltojen ilmavoimien pumppaavan kaasua hänen taloonsa. Tätä peliä ei olisi saanut ottaa tosissaan, se kuitenkin otettiin ja neljännen osan arvostelun voi lukea tästä blogista huomenna. PEGI 18



Shadow Warrior Classic Complete



Toinen nosto GOGin syövereistä on ilmainen ninjapeli Shadow Warrior. Peli käyttää samaa Build moottoria kuin Duke Nukem 3d ja on edelleen yksi arvostetuimmista tämän tyypin peleistä.


Ubisoft



Ubisoft tarjoaa 21.5. asti ilmaiseksi Discovery Tour -versiot Assassin's Creed Origins ja Odyssey -peleistään. Näissä pelimuodoissa ei tapeta ketään, vaan pelaaja pääsee tutustumaan pieteetillä luotuun antikin maailmaan, mm. pyramidin rakentamisteoriaan ja niilin tulviin. Nämä on ne pelit, jotka historianopettaja haluaa lapsesi lataavan.

No comments:

Post a Comment