Saturday 2 May 2020

Ilmaisia pelejä, viikko 18 katsaus

Ilmaisia pelejä, viikko 18


Uusi viikko, uudet pelit. Käyn läpi Epic Gamesin, Steamin, GOG, UPlay ja Square Enixin pelitarjouksia, ilmaispelattavia pelejä ja myös demoja. Kiiinnostaisiko Amnesia,  3030 Death War Redux vai Division 2 demo? Kuva: Steamdb.info


Epic Games Store


Amnesia The Dark Descent (-7.5 asti)



Yksi hyytävimmistä kauhupeleistä ikinä. Hyvänä huomiona. Epic on ottanut käyttöön PEGI 18 ilmoitus kauhupeleistä. Joskin Amnesia on ‘vain’ PEGI 16. Kts. Peliraadin arvostelu.


Crashlands (-7.5 asti)



Retromakuinen toimintaroolipeli, joka on saanut aika hyviä pisteitä. Astronautti tipahtaa planeetalle, ja rakentaa itselleen kaiken tuolista kirveeseen. App Store 9+. ESRB: Teen, Commonsensemedia.org suositusikäraja 11.


Death Coming (7.5-14.5)




Pikseligrafiikkainen ongelmanratkaisupeli joka asettaa pelaajan tuuraamaan viikatemiestä. Google Play PEGI 16. App Store 17+.


Good Old Games

Ilmaispelattavana monia vanhoja seikkailu- ja roolipelejä. Joukossa herkkuja kuten

Shadow Warrior Classic Compelte, Ultima 4, GWENT: The Witcher Card Game ja Lords of Midnight, Doomdarks Revenge ja muuta.

Square Enixin pelit ovat -90% 5.5. asti. Esimerkiksi Deus Ex, Thief ja aikaisemmin arvosteltu Anachronox on saatavilla törkeän halvalla.



GOG Connect 

GOG Connect on palvelu joka yhdistää Steam-kirjaston GOG kanssa. Tämä vaatii Steam kirjaston asettamista julkiseksi ja 2 tuntia odottamista. Fort Triumph on tällä hetkellä mahdollista siirtää GOGin puolelle jos sen omistaa Steamissa. Tämä palvelu herättää sekalaisia ajatuksia, eli onko DRM-vapaus todella niin tärkeä? Kai sitten?

Steam


Steamin tämänhetkisistä tarjouksista kannattaa mainita erinomaiset Crypt of Necrodancer ja Bastion, molemmat tarjouksessa -80%. Steamin ilmaiseksi pelattavana viikonloppuna on:


3030 Death War Redux - A Space Odyssey (7.5)




Retomainen seikkailupeli avaruudessa. Romunkerääjät törmäävät murhaan, ja tästä lähtee
liikkeille eeppinen seikkailu . Peli muistuttaa ysäri- point&click pelejä mutta sekoittaa ylhäältäkuvattua räiskintää hieman suomalaisen Starfight-sarjan tapaan. Huumori lienee myös esikuviensa tapaan hervotonta. Redux-versio lisää pituutta seikkailuun, lisää tehtäviä, sivuhenkilöitä, balansointia ja graafisia parannuksia. Peli on 50% maksaen vain 7,50 eur.


F1 2019 (5.5)



Formulapeli! Tarviiko tästä kertoa tarkemmin?



Secret Neighbour (4.5)


Mitä jos naapuri olisikin psykopaatti? Secret Neighbour on ‘asymmetrinen’ seikkailupeli jossa kuusikko tutkii naapurin sedän taloa, pyrkien löytämään tien kellariin. Eri lapsilla oli eri kykyjä,
partiolainen ampuu ritsalla. Muutamia vuosia sitten tämän tyyppisillä peleillä oli pieni boomi The Hidden (Half Life 2 modi), Damned, Dead By Daylight, Friday the 13th: the Game. Secret Neighbour on vastaavien kauhupelien lapsiystävällisempi versio, grafiikka on sarjakuvamaista ja naapurin sedän kiinni saamat lapset muuttuvat katoamisilmoitus-lapuiksi. Tietysti muut pelaajat voivat pelastaa kaverin häiritsemällä setää.



Square Enix Store


Life Is Strange Episodi 1 (Steam)




Ensimmäinen on aina ilmainen. Life Is Strange on erinomainen seikkailupeli joka yhdistää tyttöjen ystävyyttä ja aikamatkustelua. PEGI 18. Lue aikaisempi arvostelu.


Final Fantasy XI: Free trial (PC)


14 päivää peliaikaa ilmaiseen massiiviseen roolipeliin, sekä Seekers Of Adoulin lisäosa vielä tähän päälle. PEGI 16.



UPlay


Muutama ilmaispelattava sekä kasa demoja mm. Uno, Flashback, Trials Fusion, Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands, Shootmania, The Crew, Champions of Anteria, Trackmania. Ilmaisista peleistä kannattaa nostaa esiin:


Might and Magic: Chess Royale



Autoshakki on termi jossa oma joukkue ottaa yhteen areenalla vastustajan kanssa. Pelaaja voi vaikuttaa managerin asemasta loitsuilla taisteluun, mutta valittu joukkue vaikuttaa. Commonsensmedian suositusikäraja 13 fantasiaväkivallan takia. App Store 12+



Rabbits Coding




Koodauspeli jänisten maailmasta. Tämä voisi olla aika pätevä ala-asteen koodaustunnille. PEGI 3.



The Division 2, Demo



Sikäli mielenkiintoinen demo että tämä antaa pelata koko peliä kahdeksan tuntia ilmaiseksi. Eli jos hankintapäätös tämän looter-shooter pelin kohdalla on hankala niin tällä pääsee ainakin kokeilemaan. Miksei vaikka kaverin kanssa? PEGI 18.

No comments:

Post a Comment